Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
marino jakobić

Upoznali smo ga u 'Superstaru', a sada je ostvario nešto što prošle godine nije ni slutio: 'Počašćen sam'

Foto: Ivan Gudić
1/6
03.07.2024.
u 07:00

Splićanin Marino Jakobić (31) na ovogodišnjem izdanju festivala koji se održava u splitskoj Galeriji Meštrović predstavio se s pjesmom "Geni ljubavi" koja je njegov drugi singl.

Lipanj, osim početka ljeta, znači i početak festivalske sezone, a jedan od najznačajnijih festivala svakako su Melodije Jadrana, koje su nedavno održane, a na kojima smo imali priliku upoznati novo lice. Ili, bolje rečeno, novi glas. Splićanin Marino Jakobić (31) na ovogodišnjem izdanju festivala koji se održava u splitskoj Galeriji Meštrović predstavio se s pjesmom "Geni ljubavi" koja je njegov drugi singl. Mladi glazbenik nedavno je započeo solo karijeru nakon dugog niza godina u bendu, a šira publika imala ga je priliku upoznati u prvoj sezoni showa "Superstar", gdje se istaknuo odličnom izvedbom, ali i simpatičnošću.

Nastupili ste na Melodijama Jadrana. Kakvi su vam dojmovi? Po čemu ćete pamtiti ovaj nastup?
Počašćen sam što sam prvi put nastupio na festivalu Melodije Jadrana, među "ligom prvaka" glazbene scene. Velika je to stvar za mene kao mladog pjevača. Prošle godine sam sjedio kod kuće i gledao na televiziji i nisam ni slutio da ću ove godine ja nastupiti. Predivna kulisa Galerije Meštrović, moj rodni grad, svi moji bližnji u publici. Ljepše i bolje mjesto za predstavljanje pjesme za mene ne postoji.

Predstavili ste pjesmu "Geni ljubavi". Tko je napisao glazbu i tekst? Koja je ideja pjesme?
Pjesma "Geni ljubavi" nastala je iz pera Ivana Huljića, dok je aranžman radio megatalentirani Hrvoje Domazet. Ivan i ja već gotovo godinu dana surađujemo, stalno snimamo pjesme u studiju, tako da ih se već dosta skupilo, pa uvijek imamo slatke brige koju sljedeću izabrati. Odluka je pala na pjesmu "Geni ljubavi" jer sam htio u tako predivnom prostoru pjevati ljubavnu, snažnu i emotivnu baladu kao što su "Geni ljubavi". Ne bih htio nametati svoje viđenje pjesme. Svatko od nas je zasebna jedinka te će pjesmu osjetiti na svoj jedinstven način. Ja sam je shvatio, odnosno pjevao kao nastavak "Lučije" koja je bila moja prva pjesma.

Pripremate li i spot?
Zaseban spot neću snimati zato što želim da službeni video bude onaj s nastupa iz Galerije Meštrović jer sam imao stvarno predivnu kulisu, pa je šteta to ne iskoristiti.

Šira publika imala vas je priliku upoznati kroz show 'Superstar'. Koja vam je prva asocijacija na show?
Superstar je veliko iskustvo u mom životu premda nisam uspio stići do samog finala.

Koje ste uspomene ponijeli iz ovog natjecanja?
Rado se sjetim prve audicije, koja je dan danas najgledaniji video na društvenim mrežama, gdje broji više od milijun pregleda. Mnogi misle da mi je bilo neugodno zbog situacije koju je inscenirala Severina kad je pokušala spajati Niku i mene, a meni je zapravo bilo neugodno što sam pjevao pjesmu Tončija Huljića ispred njega glavom i bradom. Na sreću, njemu se to svidjelo te su mi najviše godili njegovi komplimenti.

Bili ste frontmen grupe Best, a sada ste u solo vodama. Je li vam bio stresan taj prijelaz? Je li velika razlika?
Gotovo 10 godina pjevao sam u grupi s kojom sam prošao ne samo cijelu državu nego i pola svijeta. Solo karijera je sasvim nešto drugo, čak bih rekao drugi sport, ako se tako mogu izraziti. Sad se bavim onim za čime sam žudio od prvog trenutka, a to je pjevanje vlastitih autorskih pjesama, stvorenih, napisanih, satkanih po mojoj mjeri, po mjeri moga srca i duše. Imam tek dvije pjesme, ali daj, Bože zdravlja, volio bih imati 100 pjesama jednog dana te koncerte na kojima ću pjevati samo svoje autorske pjesme. To je moj san.

Medijske stupce punili ste i kao glazbenik koji je uoči Nove godine svirao na svadbi naše proslavljene atletičarke Sandre Elkasević. Znamo da vam je Sandra bila podrška i tijekom "Superstara". Kako je počelo vaše prijateljstvo?
Prošle godine svirao sam na "vjenčanju godine" Sandri, koja me davno zamijetila na jednom vjenčanju te mi upisala svoj broj mobitela, rekavši: "Ti ćeš mi svirati na svadbi jednog dana." Od tada je Sandra moja velika podrška.

Kako volite provoditi slobodno vrijeme?
S obzirom na to da je moj posao vezan za ljude i gužve, rado ga provodim u intimi, sa svojom obitelji. Tako najbolje punim baterije. Neradni dan mi uvijek počinje i završava s glazbom. Prvo skuham kavu te onda sjednem za klavir ili uzmem gitaru. Kavu koristim kao pješčani sat. Kad je popijem, gotovo je s jutarnjim sviranjem.

Znam da ne volite govoriti o obitelji, no... Moraju li vaša supruga i kćerkica dati palac gore pjesmi prije nego što je odlučite izdati?
Pjesme biramo isključivo Ivan i ja, pa ih tek naknadno pustim kući svojim najbližima. Stvaranje pjesama je moj glazbeni oblak, koji se lako raspukne ako mi se puno ljudi miješa prije nego što bude gotovo. Ivan je dosta sličan meni po emociji te je to jedan od razloga zbog kojih surađujemo.

Tko su vam glazbeni uzori?
To je definitivno Jon Bon Jovi, koji je i razlog mog bavljenja glazbom. No nažalost nemam nikakvih dodirnih točaka s Jonom. Ni stas, ni glas. Ono što sam zavolio tada i što je dan danas moja zvijezda vodilja je iskrenost i čista emocija u izvođenju pjesama.

VIDEO Goran Višnjić na predstavljanju Rimčevog robotaksija

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije