PRVA SEZONA

Uskoro na HTV1! Hrvatska ima vlastitu inačicu globalno popularne serije za mlade „Sram“

Foto: CGM Films
1/2
15.10.2024.
u 15:02

Radnja je smještena u Zagrebu, prati život tinejdžera i tematizira prijateljstvo, romantične odnose i sve ono što obilježava njihov život. “Sram” je hrvatska adaptacija igrane serije za mlade SKAM, koja je u norveškom originalu, ali i brojnim adaptacijama u Europi i SAD-u, postigla izniman uspjeh i privukla generacije mladih gledatelja

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u nedjelju, 27. listopada na Prvom programu (HRT-HTV1) s početkom od 21:10 sati započinje s prikazivanjem hrvatske inačice globalno popularne serije za mlade „Sram“. Igrana seriju za mlade, koja je u norveškom originalu, ali i brojnim adaptacijama u Europi i SAD-u, postigla izniman uspjeh i privukla generacije mladih gledatelja pratite na društvenim mrežama kao i na Prvom programu (HRT-HTV1) HRTa. „Sram“ je visoko formatirana serija koja uobičajene probleme mladih priča na inovativan način i u snažnoj isprepletenosti s online komunikacijom, čime se prilagođava navikama konzumacije sadržaja mladih ciljnih skupina.

Serija se objavljuje na nelinearnim (internetskim) i linearnim (televizijskim) kanalima distribucije. Naime, format napušta dogmu kako igrana serija treba prvo biti objavljena u linearnom televizijskom programu, pa je prioritet objave sekvenci iz svake epizode prepušten nelinearnim platformama odnosno kanalima i profilima društvenih mreža, web stranici sram.hr i platformi na zahtjev HRTi. Time se ovaj projekt prilagođava navikama konzumacije sadržaja kod ciljane skupine mladih gledatelja.

GALERIJA Vruće fotke! Pogledajte kako se Lidija Bačić mijenjala tijekom godina i neka njena najseksi izdanja

1/43

Serija donosi priču o 16-ogodišnjoj Evi kojoj prelaskom u novu srednju školu započinje izazovno i turbulentno razdoblje. Dok se pokušava uklopiti u novu okolinu, Eva se bori s vlastitim samopouzdanjem. Istovremeno, Eva ima sve manje povjerenja u svojeg dečka Jakova, a sama dolazi u iskušenja. Jakovljev najbolji prijatelj Lovro pokušava pomoći, međutim pritom samo staje na put rješavanju problema. 

„Ulaganje u ovu seriju je čin odgovornosti javnog medijskog servisa prema mladima koji žive u jednom hektičnom, kaotičnom vremenu, u vremenu u kojem se i neki međugeneracijski jaz čini većim nego ikad zbog razvoja tehnologije. Najlakše je reći: mi njih ne razumijemo! Mi smo se odlučili za drukčiji pristup, odlučili smo ih pokušati razumjeti i napraviti nešto za njih“, izjavila je Maja Fišter, HRT-ova urednica serije“.

VEZANI ČLANCI:

Prva sezona serije „Sram“ ima 10 epizoda. Svaka epizode prosječno traje 20 minuta i emitira se na televizijskom kanalu HRT 1 i multimedijalnoj video usluzi na zahtjev HRTi. Epizode i ostali sadržaj paralelno se objavljuju na portalu www.sram.hr, kao i na službenim SRAM kanalima i profilima a YouTubeu, TikToku i Instagram. Serija ima čak 17 popratnih kanala i profila na raznim društvenim mrežama na kojima se već aktivno objavljuje sadržaj.

Redateljica serije je Jelena Gavrilović, a scenarij su napisale Hana Jušić i Nikica Zdunić.Producenti serije su Bruno Mustić i Ivan Lovreček. Seriju za HRT proizvodi CGM Films.

VIDEO: Gledatelji oštro o Martininom zlatnom gumbu: 'Ništa posebno, ovo nije talent. Trebalo bi to ograničiti'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije