Dalmatinsko podrijetlo i country rock zvuk

Uspinju se na životnoj ljestvici: Nezahvalnici predstavljaju video 'Možda me krene'

Nezahvalnici
Foto: Promo
1/2
20.05.2016.
u 18:30

Pjesma ''Možda me krene'' čiji je autor Siniša Matešić, koji pjesmu i pjeva, nastavlja sa spajanjem mediteranske melodije koja je u ovim glazbenicima ukorijenjena dalmatinskim podrijetlom i američkog country rock zvuka koji je sveprisutan u svjetskoj glazbi kroz djela legendi kao što su Eagles, Crosby Stills & Nash, Tom Waits, Ry Cooder...

Nakon singla ''Moja sreća" koji je prvi najavio njihov osebujni spoj američkog countryja i bluesa s tradicionalnim mediteranskim zvukom s dalmatinskog glazbenog prostora, bend Nezahvalnici novim singlom ''Možda me krene'' nastavljaju s predstavljanjem pjesama koje će se naći na njihovu prvom albumu šaljivo nazvanom "Dalmericana". Teo Aničić i Siniša Matešić su, iako dosad nepoznati hrvatskoj glazbenoj javnosti kao glavni autori i izvođači, surađivali s brojnim hrvatskim zvijezdama s pop, rock, pa čak i hip hop i reggae scene (Goran Bare, Edo Maajka, Renato Metessi, Brain Holidays, Cirkus, Kuzma i Shaka Zulu, Plava trava zaborava...)

Pojedinačno su nastupali i po klubovima u Irskoj i Italiji (Siniša kao član akustičnog dua Vandals), prošle zime su odradili dvije mini-turneje od dva tjedna u Nizozemskoj, a Teo je i predstavljao Hrvatsku 2013. na međunarodnom blues festivalu International Blues Challenge u Memphisu, gradu koji je dao neke od najistaknutijih američkih glazbenika (Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Al Green...)

Pjesma ''Možda me krene'' čiji je autor Siniša Matešić, koji pjesmu i pjeva, nastavlja sa spajanjem mediteranske melodije koja je u ovim glazbenicima ukorijenjena dalmatinskim podrijetlom i američkog country rock zvuka koji je sveprisutan u svjetskoj glazbi kroz djela legendi kao što su Eaglesi, Crosby Stills & Nash, Tom Waits, Ry Cooder...

 

Produkciju potpisuju Nezahvalnici i Antonino Šimić, mladi producent koji je kao suradnik u posljednje vrijeme nezaobilaznog Srđana Sekulovića Skansija, asistirao u izradi brojnih uspješnih singlova posljednjih nekoliko godina.

Prikladno temi pjesme, i spot koji je režirao mladi zagrebački redatelj i snimatelj rođen u Sarajevu, Srđan Šarić, prikazuje metaforu uspinjanja na životnoj ljestvici i sve moralne dileme koje to nosi, kroz prikaz penjanja po umjetnoj stijeni u jednom od zagrebačkih penjačkih klubova. Kao što u gastronomiji postoji slow food koncept, ni glazba Nezahvalnika nije stvarana da se konzumira "na brzinu", već da se uživa polako, opušteno i s plućima nadutim čistog morskog zraka.

Pohvale kolega glazbenika za pjesmu ''Možda me krene''. – Odlično je, baš mi se dopalo i svako malo si pustim tu pjesmu :-) podržavam apsolutno i samo nastavite tako u tom smjeru, fina mjuza i pjesme koje govore o svakodnevnim stvarima i životu na jedan "normalan" i iskren način, lišene svake pretencioznosti i praznih furki zbog furke... Dalmacija u mom oku uz pogled kroz country sunčane naočale...ha ha" – rekao je Vlatko Ćavar – Brada (Psihomodo Pop)

– Nezahvalnici imaju jedinstven zvuk koji kombinira klasični američki folk rock sa zvukom Dalmacije. Veselim se njihovu albumu! – rekao je Yogi Lonich (Chris Cornell, Melissa Etheridge, Wallflowers, Buckcherry, Fuel...)

>> Danijela u simpatičnom videu otkrila tajnu kakve Barabe voli i zašto

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Ironman0105
Ironman0105
17:02 21.05.2016.

Evo, pokusavam u ovom pronaci tragove Ray Coodera ili The Eagles, ali jednostavno nemrem....Pogotovo ne tragove country rocka, da ne pricamo o folk muzici. (nadam se da autor zna da su country i folk dva potpuno razlicita zanra muzike). Uz put je interesantno spominjanje zvijezda scene bez neusporedivo najvecih Lynyrd Skynyrd

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
15:09 21.05.2016.

Nije loše, slušljivo je, al ima tu još prostora za napredak, puno sreće u daljnjem radu....

Avatar Dalmatinka
Dalmatinka
15:53 21.05.2016.

Baš lipo, odličan spoj žanrova..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije