Chefa Marina Rendića gledatelji su već upoznali u showu “Masterchef”, a od početka srpnja svake subote na Novoj TV u kulinarskom showu “Grill boss” otkriva tajne dobrog roštilja.
– Pristao sam sudjelovati u ovom projektu jer ima odličan koncept i običaj je da se roštilj priprema vikendom pa se termin prikazivanja odlično uklopio u ovu priču – objašnjava profesionalni kuhar iza kojeg je 15 godina kulinarskog staža i niz domaćih i međunarodnih priznanja. Uz Marina gledatelji su mogli naučiti kako pripremiti tipična jela s roštilja, od hamburgera, odreska i piletine do malo zahtjevnijih jela kao što su janjeći but i deserti s roštilja.
– Jedna od slastica koje se mogu pripremiti na roštilju jesu, recimo, marelice koje se prethodno marinira u ružmarinu i cimetu i samo kratko stavi na roštilj – otkriva Marin.
Za dobar roštilj najbitnije je, kaže, imati vrhunsko meso, dobru marinadu, adekvatnu temperaturu i dobar tajming u pečenju mesa.
– Osobno mi je najdraži komad mesa s roštilja “steak”, a koliko se sjećam, još mi ništa nije izgorjelo dok sam pekao – veli Marin, inače i vlasnik restorana Pepenero u Novigradu gdje svojim gostima nudi kreativan riblji meni.
– Mnoge poznate osobe jedu u našem restoranu, ali nama je svaki gost VIP-uzvanik – kaže chef koji kod kuće rijetko kad stane iznad štednjaka.
– Doma ne kuham baš često, to zadovoljstvo prepustim supruzi – sa smiješkom će Rendić.