izborni tim večernjeg lista

Večernji list će i ove godine biti središnje multimedijalno mjesto za praćenje izbora

Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL
14.06.2020.
u 13:13

Ponovno ćemo u svom studiju ugostiti brojne političare, organizirati sučeljavanja, analizirati obećanja stranaka, pratiti kretanja njihovog rejtinga...

Parlamentarne izbore koji će se održati 5. srpnja i koji će, sudeći prema svim najavama, biti vrlo neizvjesni, Večernji list prati na svim svojim platformama: u tisku, na webu te na društvenim mrežama. Za izvještavanje i analizu izbora zadužen je Večernjakov izborni tim u kojem je šestero vanjskih političkih analitičara te 12 naših novinara i urednika. Kad je riječ o našim vanjskim suradnicima, okupili smo trenutačno najbolje političke analitičare i vodeće komunikacijske stručnjake u Hrvatskoj. U našem su timu: Božo Skoko, Krešimir Macan, Ankica Mamić, Dragan Bagić, Damir Jugo i Mate Mijić, koji će svojim stručnim analizama i komentarima uvelike pridonijeti razumijevanju izborne utakmice i kvalitete izbornih kandidata. Svojim komentarima i analizama pridodat će im se naš iskusni novinar i kolumnist Davor Ivanković. Za analizu digitalne kampanje zadužena je naša Barbara Toma.

– Nakon odličnih rezultata i jako gledanih emisija za predsjedničke izbore, za parlamentarne izbore podignut ćemo nivo produkcije. Imat ćemo još više emisija i sučeljavanja, a važno je da smo okupili najrelevantnije političke analitičare da za Večernji list analiziraju izbore. Valja napomenuti i idealan spoj analitičara i naših komentatora i novinara. Očekujemo da će Večernji list ove godine biti središnje multimedijalno mjesto za praćenje izbora – kazao je Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista. Ponovno ćemo u svom TV studiju ugostiti brojne političare, organizirati brojna sučeljavanja različitih političkih opcija, analizirati obećanja stranaka i koalicija, pratiti kretanje njihova rejtinga... Emisije u našem TV studiju uglavnom vode naše provjerene novinarke i voditeljice Petra Maretić Žonja, Iva Boban Valečić i Lana Kovačević, koje, uz to, prate izbore i u tiskanom izdanju Večernjeg lista. Za kvalitetno praćenje izbora u tisku zadužen je i ostatak izbornog tima, koji se dokazao u brojnim izbornim ciklusima: Mateja Šobak, Božena Matijević, Ljubica Gatarić, Josip Bohutinski, Stela Lechpammer, Denis Romac i Marinko Jurasić. Bude li trebalo, pomagat će im i ostali Večernjakovi novinari. Voditelj izbornog tima je izvršni urednik Žarko Ivković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije