'ZAUVIJEK ĆEŠ OSTATI S NAMA'

Velika tuga u obitelji Novaka Đokovića, u suzama se opraštaju od bliske osobe

Novak ?okovi? i Carlos Alcaraz u finalnom me?u Wimbledona
Foto: Aaron Chown/PRESS ASSOCIATION
1/13
08.10.2024.
u 17:34

Novakov otac Srđan Đoković emotivnim se riječima oprostio od bliske osobe njihove obitelji.

Kum obitelji Novaka Đokovića te poznati srpski doktor Momčilo Inić nedavno je preminuo, a o čemu su već prije koji dan pisali domaći mediji. Naime, tužnu vijest za srpske medije potvrdio je upravo Novakov otac, Srđan Đoković. - Dragi kume, zauvijek ćeš ostati s nama. Voli te kum Srđan Đoković s obitelji - stajalo je i u osmrtnici, odnosno sjećanjima u novini "Novosti". 

Inače, doktor Momčilo Inić bio je specijalist onkologije, a deset godina radio je kao onkološki kirurg na Institutu za onkologiju i radiologiju Kliničkog centra Srbije. Godine 1990. angažiran je kao predavač na poslijediplomskim studijima iz onkologije, a bio je i mentor liječnicima na specijalizaciji iz Opće kirurgije, pišu srpski mediji. Uz to, Momo je autor i koautor oko 500 znanstvenih radova, a bio je i član brojnih domaćih i stranih liječničkih udruga. Iza sebe je ostavio suprugu, kćeri i unuke.

Bio je prijatelj i kum obitelji Novaka Đokovića te su se ponekad zajedno i družili. Podsjetimo, nedavno je Srđan Đoković, otac srpskog asa i najtrofejnijeg tenisača svih vremena Novaka Đokovića, sa srpskim je medijima razgovara o svome sinu čija se dugačka i slavna karijera neumoljivo kreće prema svome konačnom zalasku. Danas 37-godišnji sportaš osvojio je 24 Grand Slama, a tome je pridodao odličje koje je nedostajalo njegovoj kolekciji, zlato s Olimpijskih igara. Mnogi s kojima se borio kroz godine već su objesili rekete o klin, a koliko će dugo još igrati Novak nerijetka je tema u medijima.

FOTO Kate Middleton neočekivano objavila novi video i otkrila je li izliječena

Novak ?okovi? i Carlos Alcaraz u finalnom me?u Wimbledona
1/20

VEZANI ČLANCI:

Njegov je otac potvrdio da se tenisač bliži kraju karijere te navodi kako u mirovini namjerava živjeti u rodnom mu Beogradu. - Što se mene tiče, on je zaokružio sportsku priču. Igrat će na još nekoliko turnira, ali mislim da je pokazao da je najbolji sportaš svih vremena. Brzo će se izgraditi i njegov muzej u Beogradu, pokraj muzeja Nikole Tesle, najvećeg znanstvenika svih vremena. Moja djeca su se rodila ovdje i Novak će, kad završi tenisku karijeru, živjeti u svom Beogradu, u svojoj Srbiji - kazao je tenisačev otac. 
Srđan Đoković je često spominjana osoba kada je riječ o Novakovoj poveznici s Kosovom. 63-godišnjak rođen je u Kosovskoj Mitrovici. Novak je nakon pobjede na Roland Garrosu 2023. godine na leći kamere napisao: "Kosovo je srce Srbije. Zaustavite nasilje." Nakon puno kritika tenisač je izjavio: "Kao sin čovjeka koji je rođen na Kosovu, osjećam da moram pružiti potporu našim ljudima i čitavoj Srbiji. Kosovo je naša kolijevka, utvrda, središte stvari najvažnijih za našu državu."

FOTO Novak Đoković otkrio što je rekao Kate Middleton dok mu je uručivala trofej

Novak ?okovi? i Carlos Alcaraz u finalnom me?u Wimbledona
1/12

Ove godine, Novak Đoković nije imao puno sreće na Grand Slam turnirima. Najprije ga je u pokušaju da osvoji Australian Open u polufinalu svladao Jannik Sinner. Taj je meč Đoković nazvao jednim od najgorih koje je ikad igrao. Kada je došlo vrijeme za French Open trebao uspio je svladati Francisca Cerúndola u četvrtom kolu, ali ozlijedio je koljeno zbog čega je bio prisiljen povući se iz četvrtfinalnog meča. Na Wimbledonu je u finalu poražen od Carlosa Alcaraza, na US Openu nije bio pronašao put do pobjede protiv Alekseja Popyrina. 

VIDEO Popularna Lile opisala je svog savršenog muškarca i osvrnula se na preljub

Komentara 1

Avatar Moodleen
Moodleen
21:18 08.10.2024.

Opet! Do kad?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije