UOČI KONCERTA U PULI

VIDEO Dubioza kolektiv: 'Kuliša je pogodila bizarna zabrana njegovog koncerta, prirodno je da ga branimo'

Dubioza kolektiv
Foto: Vecernji.hr
1/7
12.07.2023.
u 20:00

Vedran Mujagić i Jernej Šavel iz Dubioze kolektiv u našem studiju su najavili koncert, ali se prisjetili i nekih zanimljivih detalja iz njihove karijere

U godini u kojoj obilježavaju dva desetljeća rada Dubioza Kolektiv stiže na jednu od najimpresivnijih pozornica našeg podneblja. Velebnu pulsku Arenu grupa je dosad rasprodala dva puta, a treći će uslijediti u nedjelju, 13. kolovoza u sklopu Adria Summer Festa. U susret koncertu Dubioza je snimila prigodni video uz pomoć glazbenika Duška Kuliša čiji nastup u Puli je nedavno zabranjen. Mnogi su to protumačili kao najavu kako će upravo Kuliš biti jedan od gostiju iznenađenja na njihovom koncertu. Tako bi Kuliš ipak nastupio u Puli, i to impozantnoj Areni, te se tako na neki način osvetio gradonačelniku Filipu Zoričiću, koji je zabranio njegov koncert. Vedran Mujagić i Jernej Šavel iz Dubioze kolektiv u našem studiju su najavili koncert, ali se prisjetili i nekih zanimljivih detalja iz njihove karijere.

VIDEO Dubioza Kolektiv u studiju Večernjeg lista

- Zabrana Duškovog koncerta bila nam je dobar šlagvort. Te zabrane su baš bizarne u 21. stoljeću i najbolje ih je promatrati kao svojevrsni PR lokalnog političara koji pokušava skrenuti pozornost s nečeg drugog. Ni krivog ni dužnog zabranili su koncert čovjeka koji je već skoro rasprodao dvoranu. Kada smo prvi put razgovarali s Duškom čulo mu se u glasu da ga je to pogodilo na nivou ljudske nepravde. Čovjek je svrstan u cajke, komisija za čudoređe ga je odsjekla. Prirodno nam je bilo da na ovaj način branimo kolegu i na ovaj način iskoristimo ugodno s korisnim, kazao je Vedran koji nam nije otkrio hoće li Duško i gostovati na koncertu.

- To je pitanje za gradonačelnika, najbolje da mu se pošalje mail i pitate ga. Mi smo najavili neke goste iznenađenja, a ako bi sad odali tko će nastupati, onda to više ne bi bilo iznenađenje, kazao je Mujagić. Dubioza kolektiv ove godine slavi 20 godina postojanja. Prvi album snimili su u sobi a danas pune dvorane.

- To je duga i teška povijest, haha. Kada stavite u tu perspektivu onda vas počne pritiskati teret godina, ali mi se ne damo. Pokušavamo biti pozitivni. Produkcija prvog albuma bila je praktički za nula eura, samo laptop i zvučna kartica. Jedina prava tajna našeg uspjeha je tvrdoglavost. Sve ostalo bi bilo pogrešno ili bajka. Čak i da ponovimo sve iste poteze zadnjih 20 godina, ne možemo garantirati da bi bio isti rezultat. Tako su se posložile stvari, društveni pejsaž se toliko promijenio da ne možeš dati odgovor na koji će ljudi reći: "aha super, idemo i mi sad tako". Bukvalno je to bio splet okolnosti s tvrdoglavosti i ogromnom količinom rada, kazao je Mujagić, Vedrani Jernej su u našem studiju govorili i o zadnjem albumu "Agrikultura", Eurosongu, najboljim mjestima na kojima su svirali, te o planovima za dalljnju karijeru. Pogledajte video.

Ključne riječi

Komentara 14

BI
billynik
20:46 12.07.2023.

Kako se niste tako zalagali za Thomsona kad su njemu zabranjivali nastup u Puli? Licemjeri!

DU
Deleted user
21:48 12.07.2023.

Tram 11 ? Niti riječi.

Avatar AlagaiHora
AlagaiHora
22:03 12.07.2023.

Licemjerstvo. Kuliševa muzika je smeće. Thompson je za njega space shuttle i glazbeno, a nadasve produkcijski. I uostalom, svako neka se bavi svojim dvorištem. ...p.s. čestitam Dubiozi na traileru u What we do in the shadows! 👍

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije