BORBA S MLADENOM

Zadranin Roko briljirao je u 'Potjeri': 'Mislim da je ovo rekord u eurima'

Kviz Potjera
Foto: HRT screenshot
1/6
22.11.2023.
u 21:00

Lovac Mladen Vukorepa za višu ponudu dao mu je čak 19 tisuća eura, što je Roko uspio osvojiti. Sa suigračima Stjepanom, Igorom i Matejom u završnoj potjeri ostvario je 11 koraka prednosti. Za igrača kalibra Mladena Vukorepe to je bio lagan zadatak, pa ih je sustigao

U večerašnjoj epizodi HRT-ovog kviza Potjera posebno je impresivan nastup imao kapetan Roko Sven Surać, jedan od najpoznatijih zadarskih kvizaša, koji je u prvoj minuti imao deset točnih odgovora, te je osvojio 5000 eura. Lovac Mladen Vukorepa za višu ponudu dao mu je čak 19 tisuća eura, što je Roko uspio osvojiti.

- Mislim da je u eurima rekordno, ne znam je li i ukupno - rekao je lovac, Mladen Vukorepa nakon što je otkrio iznos više ponude.
- Sve i da nije ovoliko dobar iznos, svejedno bih išao na višu, ali ovo je stvarno predobra prilika da bi se propustila -  kazao je Roko.

Jedno od zanimljivijih pitanja koje je znao bilo je i "Tko će prilikom udvaranja ženki pokloniti kamen?", a ponuđeni odgovori bili su 'Arapski oriks', 'Sjeverni morski slon' ili 'Žutonogi pingvin', što je znao i Roko, koji je suigračima Stjepanom, Igorom i Matejom u završnoj potjeri ostvario 11 koraka prednosti. Za igrača kalibra Mladena Vukorepe to je bio lagan zadatak, pa ih je sustigao. Mladen je to iskoristio da malo i podbode Roka, koji je bio jedan od sastavljača pitanja na ovogodišnjem Memorijalu Mirka Miočića. Natjecatelji su se tada žalili da su dobili teška pitanja, a Vukorepa je Roku odgovorio da mu se sad vjerojatno vratilo s težim pitanjima na Potjeri. Inače, zadarskom kvizašu ovo je bio četvrti nastup na Potjeri, pa će sreću u popularnom kvizu morati pronaći peti put. 

VEZANI ČLANCI: 

Zanimljivo je da je Roko u završnu potjeru donio više novca od svog sugrađanina Svena Marcelića, koji je uzeo višu ponudi od 115 tisuća kuna, što je 15.272 eura. No, Sven je u završnoj potjeri sam imao čak 22 koraka prednosti, što je bilo nedostižno za lovca Krešimira Sučevića Međerala. 

Rekord u osvojenom iznosu imala je ekipa 'majstora s mora'u emisiji  24. rujna 2020. godine Puljanin Marko Veizović, Zadranin Julije Žigo, Splićanin Robert Lojpur i Dubrovčanin Antonio Mustahinić u 954. emisiji HTV-ova kviza nadmašili su lovca Krešimira Sučevića Međerala i osvojili 294.000 kuna, odnosno 73.500 kuna po natjecatelju. U završnoj potjeri imali su 16 točnih odgovora, koje Krešo nije uspio stići.

- Dečkima nemam što prigovoriti, drago mi je da nose rekordni iznos i da HTV neće morati zbog ovog povisiti pretplatu. Žao mi je što se više nećemo vidjeti ovdje - rekao je tada lovac na kraju emisije. 

VIDEO: Vitasović rastužio fanove: 'Idem sa suprugom izvan države. Pun mi je klinac mikrofona i pijanih ljudi'

Komentara 1

NA
Nale50
09:51 23.11.2023.

.....čestitam !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije