Zvonimir Varga

Zagrebački kantautor novu baladu ‘Markova pjesma’ posvetio Baby Lasagni

Zvonimir Varga
Foto: Darko Marić
1/8
04.06.2024.
u 12:38

Zvonimir Varga je po mnogočemu jedinstvena figura na hrvatskoj kantautorskoj sceni – glazbi se ozbiljnije posvetio tek nakon što je prešao tridesetu, a zatim je u idućih 15-ak godina objavio 10 albuma, gotovo 40 singlova, dvije kompilacije, EP, napisao je zbirku poezije i slikovnicu te sklada glazbu za dječje kazališne predstave

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga objavljuje i treći singl ove godine – ‘Markovu pjesmu’. Ovu nježnu baladu, a neki će reći i uspavanku, Varga posvećuje Baby Lasagni čiji ga je nastup u Švedskoj, ali i doček u Hrvatskoj posebno dirnuo. Nova pjesma zagrebačkog kantautora umiruje, opušta i zamamno igra nošena senzualnim tonovima akustične gitare, te minijaturnim backgroundom back vokala i klavijatura.

Zvonimir Varga je po mnogočemu jedinstvena figura na hrvatskoj kantautorskoj sceni – glazbi se ozbiljnije posvetio tek nakon što je prešao tridesetu, a zatim je u idućih 15-ak godina objavio 10 albuma, gotovo 40 singlova, dvije kompilacije, EP, napisao je zbirku poezije i slikovnicu te sklada glazbu za dječje kazališne predstave. U posljednje vrijeme najviše nastupa u kaznionicama, domovima za starije, te knjižnicama. Do sada je održao više od 300 koncerata.

Njegove pjesme odišu iskrenošću i romantičnim senzibilitetom unutarnjeg, duhovnog svijeta bez ikakvih pretencioznosti, a po tome nadebelo odskače od mnogih domaćih kantautora.

VEZANI ČLANCI: 

A upravo je tako i na njegovim koncertima – svaka izvedba, svaka pjesma vrelo je emocija obojeno izrazitom iskrenošću interpretacije. A to publiku ne ostavlja ravnodušnom.

VIDEO: Sjećate li se RTL-ova voditelja Marka Lušića? Više nije dio medijskog svijeta i iznenadit ćete se čime se sad bavi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije