'kad otac zavoli'

Zaprešić Boys novom pjesmom rade odmak od navijačkih tema: ' I dalje ćemo raditi na različitim pjesmama'

Foto: Mario Borščak
1/10
29.05.2023.
u 14:00

Član benda i tekstopisac Marko Novosel posvetio je ovu pjesmu svom pokojnom ocu, a i drugi članovi benda pronašli su se u stihovima.

“Igraj, moja Hrvatska!, “Neopisivo”, “U porazu i pobjedi”, “Srce vatreno”, “Jutrom kad se budim” samo su neke od navijačkih i domoljubnih pjesama koje odmah povezujemo s grupom Zaprešić Boys. Glazba ovog benda postala je neizostavna na svim sportskim natjecanjima te proslavama uspjeha naših sportaša, kao što je to bilo i jučer tijekom Dinamove proslave naslova Prvaka Hrvatske, a prije toga oni su odlučili svojoj publici predstaviti nešto drugačije. Zaprešić Boys objavili su emotivnu pjesmu “Kad otac zavoli” koja predstavlja snažnu emociju između roditelja i djeteta te su se članovi benda s njom brzo povezali.

– U meni kao tekstopiscu i idejnom začetniku tematike pjesme već dugo gori želja da se kao bend sa svojim sad već prepoznatljivim, navijačkim repertoarom, malo odmaknemo od te priče, ali i stigme koja nas prati kao isključivo “navijački bend”. Mislim da je ovom pjesmom autorski tim benda dokazao da smo kapacitet i za ostale teme – otkrio nam je tekstopisac pjesama Zaprešić Boysa i član benda Marko Novosel. Dodao je da se ideja nametnula sama od sebe jer je prije dvije godine ostao bez oca i ovu pjesmu posvetio je njemu.

– U njoj su se pronašli i ostali članovi benda s obzirom na to da nitko od nas nema živoga oca – kazao je. Autorski tim koji stoji iza pjesme, uz Novosela koji je autor teksta, čine i Natko Smoljan koji je autor glazbe, dok je aranžer i producent Bojan Šalamon Shalla. Novosel nam je kazao i da je pjesma naišla na pozitivne komentare publike.

– S obzirom na izrazito pozitivne komentare po društvenim mrežama i našem YouTube kanalu rekli bismo da je pjesma pun pogodak jer jako puno ljudi je prošlo ovo tužno životno iskustvo i prepoznalo se u pjesmi – kazao je te otkrio da ćemo Zaprešić Boyse sada moći češće čuti u drugačijim tematikama od one navijačke ili domoljubne.

– I dalje ćemo raditi na pjesmama različite tematike, a ne isključivo navijačke pjesme – kaže.

VEZANI ČLANCI:

Članovi benda su i obiteljski ljudi, a osim što se bave glazbom, neki od njih imaju i druge poslove. No kako je pjesma emotivna i vezana uz obitelj, pitali smo ih i kako uspijevaju sve obaveze uskladiti te pati li onda obitelj?

– Ne bismo rekli da obiteljski život pati jer nismo pretjerano zauzeti pričom oko Zaprešić Boysa. A kada i dođu dani da nas okupiraju obaveze oko benda, svi naši ukućani imaju razumijevanja za to – kaže Novosel koji će s bendom u rujnu krenuti na turneju po Australiji, a novu pjesmu uskoro će svirati na koncertima u Hrvatskoj i Češkoj.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije