Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
požalio se

Zavodnik iz LJNS podsjetio na veliki problem: 'Slavonija umire, ostao sam sam u selu'

Foto: RTL
1/8
11.04.2020.
u 18:00

Jovan na svojoj farmi uzgaja krave, ovce, svinje i konje, a od novca koji zaradi od prodaje mlijeka, kupuje napuštena imanja i kuće kako bi ih spasio od propadanja.

Farmer Jovan Karapandža sudjelovao je u desetoj sezoni showa 'ljubav je na selu', te zainteresirao mnoge nakon što se već prve noći ljubio s kandidatkinjom Paulinom Tomičić. Jovan u showu nije pronašao ljubav, ali j e jako ponosan na svoj OPG u Mlaki Antinskoj. Zbog toga često upozorava da su mladi napustili njegovo selo zbog loših uvjeta za poljoprivrednike prenosi RTL.

"Danas je moje selo smrtno bolesno i svakodnevno gledam kako umire, jer iz njega odlazi mladost, odlazi život. Starci umiru sami, a djeca se ovdje više ne rađaju. Za to vrijeme, dok vi u foteljama filozofirate o demografskoj obnovi, ja sam u svom selu ostao sam, čitava moja generacija napustila je ovaj kraj i otišla trbuhom za kruhom", rekao je Jovan za Agroklub, a sada je ponovno podsjetio na taj problem.

1/12

Jovan na svojoj farmi uzgaja krave, ovce, svinje i konje, a od novca koji zaradi od prodaje mlijeka, kupuje napuštena imanja i kuće kako bi ih spasio od propadanja. 

"Ako se ja, kao mali poljoprivrednik, mogu svim srcem boriti za svoje životinje i za svoje selo, krajnje je vrijeme da se i vi gospodo počnete boriti za nas ljude - 5 do 12 odavno je prošlo. Slavonija umire, ista ona Slavonija koja ima mogućnost prehraniti cijelu ovu državu, kada bi se samo ljudima konačno omogućilo da ovdje normalno žive i rade", poručio je tada farmer. 

 

Ključne riječi

Komentara 2

KA
kaptol
19:26 11.04.2020.

E moj Jovane svaka ti cast sto se boris ali bojim se da bitku neces dobiti ali opet daj boze da se preokrene sve poslije korone zelim ti svu srecu

IL
ilijan1a
18:48 11.04.2020.

Recite Američkom GMO ne i stoljećima bit ćemo sretni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije