Recesija

Zbog loše prodaje ulaznica otkazuje se Glory Dayz Festival

saint_nnn_pro_190712
arhiva
14.09.2012.
u 12:54

Svi koji su kupili ulaznice, povrat novca mogu zatražiti uz predočenje ulaznice od ponedjeljka, 17.9. a ulaznicu je moguće vratiti unutar sljedeća dva mjeseca, odnosno do 17. studenog

Organizatori festivala Glory Dayz objavili su da se festival otkazuje.

U obrazloženju stoji: Nakon nedavnog preseljenja festivala sa Zagrebačkog velesajma u Tvornicu kulture, organizatori su dali sve od sebe da se festival održi u što manje izmijenjenom obliku, no svi naknadni događaji doveli su do toga da se festival jednostavno mora otkazati.
Podvlačenjem crte se shvatilo kako je nemoguće održati festival u njegovu izvornom ili bar približno izvornom obliku.
Već samim preseljenjem festivala sa Zagrebačkog velesajama u Tvornicu Kulture pred organizatorom je bio nezavidan zadatak rješavanja teške tehničke križaljke kako bi se ispunili svi uvjeti svih bendova u sad smanjenom prostoru.

Najveći problem bila je vrlo spora pretprodaja ulaznica, a loše ekonomske prognoze te trenutačno stanje u državi nisu pomogli našem entuzijazmu te bi održavanje festivala uz sve navedeno bio kompromis na koji, jednostavno, nismo mogli pristati – poručuju iz organizacije festivala.

Iskreno mislimo da Zagreb zaslužuje i može “podnijeti” jedan ovakav festival, no očito ne u ovo vrijeme.
Unatoč velikom financijskom gubitku koji je neminovan nakon otkazivanja festivala, nismo obeshrabreni – nadodaju.
Plan nam je protagoniste festivala dovesti u Zagreb, no u drugačijem obliku, i što je bitno, po drugačijoj cijeni.
Unatoč lošim prognozama koncertne ponude i budućnosti Zagreba kao grada kulture, vjerujemo da će se ekonomska situacija uskoro poboljšati te da će publika bez kalkuliranja moći kupovati ulaznice i uživati u koncertima!

Već na sljedećem događaju potrudit ćemo se opravdati povjerenje publike, medija i partnera koji su s nama hrabro krenuli u ovaj projekt.
Ovom prilikom zahvaljujemo Zagrebačkom velesajmu, Tvornici Kulture i medijima koji su u najboljim namjerama podržali festival.
Zahvaljujemo i svim domaćim i stranim bendovima koji su podržali našu ideju i ostali uz Glory Dayz do kraja.
Stvarno veliko hvala svima – zaključuju organizatori.

Prvi Glory Dayz Festival trebao se održati 28. i 29. rujna u zagrebačkoj Tvornici Kulture.
Na njemu su trebali nastupiti Saint Etienne, Spiritualized, Josh T Pearson, Cults, Lollobrigida, Svadbas, Nipplepeople, Pink Studio, SuperOperater, Rebel Star, Kimiko i New Wave Syria.
U prvotnoj postavi festivala trebali su nastupiti također Peter Hook and The Light, Kitty Daisy & Lewis, Pavel, Intruder, Darkwood Dub i Goribor.
 
Svi koji su kupili ulaznice, povrat novca mogu zatražiti uz predočenje ulaznice od ponedjeljka, 17.9. a ulaznicu  je moguće vratiti unutar sljedeća dva mjeseca, odnosno do 17. studenog. Povrat je moguće ostvariti samo na prodajnim mjestima Eventima na kojima su ulaznice i kupljene.
Sve one koji su kupili ulaznicu preko weba i žele je vratiti, molimo da se jave na: info@eventim.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije