kviz potjera

Zbog Morane natjecatelji Potjere izgubili 52.500 kn, a ona je zapela na pitanju o Wikipediji. Znate li vi ovo?

Foto: HRT
1/2
22.03.2022.
u 19:11

"Wikipediju ćemo nazvati "slobodnom enciklopedijom". Tko će je nazvati "prostom"?", glasilo je pitanje na koje su bili ponuđeni odgovori: A: Česi, B: Slovaci i C: Slovenci. Morana Zibar ponudila je pogrešan odgovor i tako natjecatelju omogućila odlazak u završnu potjeru.

U večerašnjem izdanju HRT-ova kviza Potjera svoje znanje, ali i sreću okušali su Domagoj (42), Dino (22), Jelena (31) i Ivica (53), dok se u ulozi lovca našla Morana Zibar. Igru je otvorio kapetan Domagoj koji se predstavio kao vlasnik obrta za podučavanje i savjetovanje. Otkrio je i da mu je ovo prvi put na Potjeri. Domagoj je u brzopoteznoj igri osvojio 21 tisuću kuna, a isti je iznos obranio i tijekom igre s lovkinjom Moranom Zibar.

Idući je pred ploču stao Dino, student 4. godine sociologije i pedagogije na Sveučilištu u Zadru. Tijekom brzopotezne igre osvojio je 10.500 kn, a iako je u igri s lovkinjom hrabro odabrao višu ponudu od 50.000 kn istu nije uspio obraniti pa se oprostio od igre.

Na redu je bila i jedina dama među ekipom. Jelena je po struci arhitektica koja se bavi fotografijom. Tijekom prve igre osvojila je 17.500 kn i taj je iznos obranila u igri s Moranom.

Posljednji na redu bio je Ivica iz Koprivnice koji se bavi računovodstvom i administrativnim poslovima. Ivica je tijekom svoje minute osvojio 14 tisuća kuna, a isti je iznos opravdao i tijekom igre protiv Morane koja je zapela na pitanju o Wikipediji.

"Wikipediju ćemo nazvati "slobodnom enciklopedijom". Tko će je nazvati "prostom"?", glasilo je pitanje na koje su bili ponuđeni odgovori: A: Česi, B: Slovaci i C: Slovenci. Ivica je točno odgovorio Slovenci, dok je Morana pogrešno odgovorila Česi.

Foto: HRT

 U završnoj potjeri ekipa je igrala za iznos od 52.500 kuna. Imali su 11 koraka prednosti, no Morana ih je sustigla bez prevelike muke pa su kući naposljetku otišli praznih ruku.

VIDEO Pogledajte najbolje trenutke s dodjele Večernjakove ruže

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije