Ljutita kiparica

Zbog nikad otvorenog luksuznog raja Kevin Costner ide na sud

\'U.S. actor Kevin Costner lifts his cap after finishing the third round of the Dunhill Links Championship at the Carnoustie course in Scotland, October 9, 2004.   REUTERS/Darren Staples\'
Arhivska fotografija
20.03.2012.
u 15:53

Detmers i Costner 2000. potpisali su ugovor da će odmaralište biti otvoreno najkasnije do 2010. ili će skulpture biti prebačene na neko drugo mjesto. Kiparica je u skulpture uložila 250 tisuća dolara, a trebala je zaraditi četiri milijuna

Iako je glumac Kevin Costner prije 20 godina osmislio projekt odmarališta Dunbar, taj luksuzni raj, u koji je uloženo 100 milijuna dolara, nikad nije otvoren. U međuvremenu je i  umjetnica Peggy Detmers za odmaralište u Južnoj Dakoti, koje je ime dobilo po liku koji je Kevin Costner tumačio u filmu "Ples s vukovima", devet godina radila 17 brončanih bizona pa je sada tužila slavnog glumca zbog kršenja ugovora.

Njezin je rad, vrijedan četiri milijuna dolara, trebao bio izložen u odmaralištu. Kako ono do danas nije otvoreno, ni djela poznate umjetnice šira javnost nikad neće vidjeti, pa je ona svoja prava odlučila potražiti na sudu. 

Detmers i Costner 2000. godine potpisali su ugovor da će odmaralište biti otvoreno najkasnije do 2010. godine ili će skulpture biti prebačene na neko drugo mjesto. Kiparica je u skulpture uložila 250 tisuća dolara, a dogovor je bio da se, kad se odmaralište otvori, prodaju za četiri milijuna.

Ključne riječi

Komentara 1

BO
bomba
16:36 20.03.2012.

devet godina radila 17 brončanih bizona ----------------------------- U nedostatku pravih bizona ameri instaliraju brončane. Sve su ih skoro pobili radi civilizacije a na kraju i mi postajemo kameni, voštani brončani jer smo vrsta koja izumire svojom glupošću a ne zato što se nešto drugo događa oko nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije