Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
saša joka

"Zbog svog sam temperamenta često išao - glavom kroz zid"

saša joka
Foto: mihael martinec
1/5
22.10.2010.
u 09:47

Član žirija Hrvatskog Top Modela najavio je šokantna iznenađenja koja nas očekuju u nastavku druge sezone RTL-ova reality showa.

U modnom je svijetu najintrigantnija transformacija jednog modela, no u tome je isto tako dobar i Saša Joka, član žirija Hrvatskog Top Modela. Naime, kad bi se natjecateljice pitalo, Sašu bi opisale kao strogog mentora koji ispred kamera ne pokazuje previše emocija, zahtijevajući rad i disciplinu, no kad se reflektori ugase, dugogodišnji modni urednik časopisa Elle sasvim je druga osoba. Vrlo izravan, temperamentan, kreativan, druželjubiv, otvoren, s dozom mudre suzdržanosti Saša je svoj početak u svijetu mode obilježio vrlo oštrim kritikama na račun domaćih modnih znalaca i dizajnera, što mu neki ljudi i dandanas zamjeraju.

- Uvijek kažem ono što mislim, ali svoje kritike i vrlo dobro argumentiram. Neki su se zbog izravnih komentara jako naljutili pa se više ne pozdravljamo, drugi su pak mnogo realniji pa argumentiranu primjedbu prihvate kao dobar savjet. No, već nekoliko godina kao modni urednik komentiram samo ono što je dobro na našoj modnoj sceni, loše ignoriram - kaže Joka koji je pod okriljem svoje obitelji intelektualaca i pravnika u mladosti želio biti povjesničar umjetnosti, no onda je tu neodoljiva doza privlačnosti Pariza umiješala svoje prste.

- Kako je moja majka obožavala Pariz i slušala operne arije po cijele dane, probudila se i u meni ljubav prema europskoj kulturi i umjetnosti. Kad sam kao tinejdžer otkrio zanimljive modne časopise, počeo sam se zanimati za modu, a moju volju i želju najviše je profilirala Đurđa Milanović, prva urednica hrvatskog izdanja Cosmopolitana. Ona mi je ponudila prvi posao stilista u tom časopisu.

No najbolja prijateljica u mladosti Saši je bila novinarka Jasna Nanut s kojom se danas nažalost rijeko čuje i vidi .

- Jasna i ja smo išli u isti razred jezične gimnazije. Često smo zajedno putovali i tulumarili - otkriva Saša koji je poput natjecateljica u Top Modelu također okusio svojevrsni fizički preobražaj.

- U osnovnoj sam školi uvijek bio bucmast, a u srednjoj sam se pošteno udebljao pa je vaga jednom pokazala čak 106 kilograma. Bez problema sam skinuo suvišno i nikad se nisam vratio na staro. Bio je to pravi preporod - šali se Saša koji u 12 godina modnog putovanja pamti mnoge lijepe trenutke - dugogodišnju suradnju s modnom kućom Image Haddad, dizajniranje reklamne kampanje za modni dućan Nicolas, mnoge odlične naslovnice časopisa Elle, posebno onu s Tanjom Dragović, Matejom penavom i Vanjom Rupenom. Uskoro ga očekuje i novi zadatak, mjesto kreativnog direktora dizjanerskog koncept-dućana Maria koji se ubrzo otvara u samom centru Zagrebu.

- U životu mi nikad nije nedostajalo izazova i inspiracije. Ispunjava me i sudjelovanje u Top Modelu jer mogu surađivati s dvije predivne osobe - Vanjom i Tihanom. Ne smatram slučajnim to što smo se našli na okupu - kaže Saša, koji se na pitanje o novim obratima u reality showu RTL-a samo šarmantno nasmijao.

- Gledatelje čekaju mnoga iznenađenja. Neke će djevojke koje su na početku oduševile pasti u drugi plan, a zablistat će one iz pozadine, koje ne izgledaju savršeno, no cure se trude. Mnoge su me šokirale, neke iznenadile, svašta se događalo na snimanju. Gledateljima neće biti nimalo dosadno u budućim emisijama s nizom obrata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije