Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zdravko mamić:

Zdravko Mamić: Debitirao sam u filmu i zaradio prvih 150 kuna

drugi (1)
Foto: Maja Bota/4Film
1/7
23.12.2011.
u 09:00

– Jedna djevojčica mašta o karijeri menadžerice. Silno me htjela upoznati jer sam joj uzor – opisao je Mamić svoju ulogu. Scenu je snimio u novozagrebačkom kafiću. Bio je strpljiv te je bez pogovora nekoliko puta ponavljao radnju.

Redateljica Ivona Juka u Njemačkoj je za scenarij za svoj prvi dugometražni igrani film “Drugi” osvojila nagradu prestižnog programa za europske filmske profesionalce. Njezin scenarij proglasili su najboljim. Priznanje su joj odali Udruženje filmskih redatelja Hrvatske i filmski kritičari Gradskog ureda za kulturu Grada Splita. Juka je u filmu ispreplela životne priče različitih parova koji se pripremaju za proslavu obljetnice sapunice u čijoj produkciji rade. S vremenom će na površinu isplivati sva ironija i gorčina njihove svakodnevice.

Glumačka ekipa okupila se sa svih prostora bivše Jugoslavije. Početkom tjedna u Zagreb je stigao 62-godišnji beogradski glumac i bivši srpski ministar kulture Voja Brajović, kojeg televizijska publika najviše pamti po ulozi profesora Dušana Markovića u kultnoj seriji iz ‘80-ih “Bolji život”. Ulogu ima i slovenski glumac Sebastian Cavazza iz njihove inačice serije “Naša mala klinika”, a pojavio se i u hrvatskom filmu “Lea i Darija”. Ekipi na setu pridružili su se Nataša Dorčić, Slavica Knežević, Nataša Janjić, Ana Begić Tahiri, Nikša Kušelj, Otokar Levaj, Jadranka Đokić, Damir Markovina, Maja Petrin, ovogodišnji dobitnik nagrade Hrvatskog glumišta Filip Križan i mnogi drugi. Snimanje je počelo u Zagrebu prije nekoliko dana. Trajat će najmanje dva mjeseca, a filmska baza nalazi se u hotelu Laguna. Najveće iznenađenje je što je gostujuću ulogu dobio i kontroverzni Zdravko Mamić. Izvršni predsjednik nogometnog kluba Dinamo odglumio je samoga sebe, a zbog odličnog snalaženja na setu, kolege za njega imaju samo riječi hvale.

– Jedna djevojčica mašta o karijeri menadžerice. Silno me htjela upoznati jer sam joj uzor – opisao je Mamić svoju ulogu. Scenu je snimio u novozagrebačkom kafiću. Bio je strpljiv i poslušan te je bez pogovora nekoliko puta ponavljao radnju.

– Glumim cijeli život, ali ovaj put su mi čak i platili. Dobit ću 150 kuna – izjavio je oduševljeni Zdravko. Pohvalio se da je u osnovnoj školi u rodnom Bjelovaru bio i član literarne sekcije.

– Nitko ne bi tako dobro odglumio Zdravka Mamića od njega samoga. Upravo zato htjeli smo ga vidjeti u filmu. Kao glumca mogu ga okarakterizirati kao vrlo strpljivog i kooperativnog. Iako mu je ovo prva glumačka uloga, kod mene može glumiti kad god poželi – kazala je redateljica Ivona Juka. Ona je prošle godine režirala dokumentarnu dramu “Neke druge priče” u kojem su Nera Stipičević i Goran Bogdan odglumili strastveni ljubavni klinč zbog kojeg se mlada Makaranka prvi put skinula pred kamerama. Film “Drugi” producirala je Ivonina sestra Anita. Prošle godine Ivonin scenarij izabrali su kao jedan od deset najboljih filmskih projekata u svijetu, pa je mlada umjetnica kao nagradu dobila priliku da surađuje s najvećim svjetskim scenaristima.

Ključne riječi

Komentara 2

AM
a_morte_i_rossi
09:18 23.12.2011.

ljubomoran sam na tebe iz dna duše zato vadi pare....XD

GR
Gradinar
10:56 23.12.2011.

Pa to ne može nitko drugi ni glumiti. Čovjek je - jedinstven po svemu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije