MASTERCHEF

Žestoke kritike! Chef Stjepan se uzrujao zbog ovih jela: 'Totalni promašaj. Kao za bebe'

Foto: Nova TV
1/5
02.10.2024.
u 00:30

No glavno jelo plavog tima bile su rolice od raže koje su naišle na žestoke kritike. Ivo nije bio zadovoljan načinom na koji je Sanja obradila ražu.

Nakon uspješnog kuhanja u posljednjem zadatku, Sanja, Doris i Moris dobili su priliku voditi timove svojih mentora u prvom gastroduelu nove sezone MasterChefa. Žiri im je pomogao osmisliti menu od tri slijeda, a kandidati su imali 60 minuta za pripremu predjela, s dodatnih 15 minuta između svakog slijeda. „Nemojte komplicirati, idite na tri, možda četiri komponente“, savjetovao im je chef Goran, pokušavajući usmjeriti timove prema jednostavnosti. Svaki chef svom je timu zadao jednu glavnu namirnicu koje su se morali držati prilikom kuhanja, a svima je rižoto morao biti predjelo.

Morisov zeleni tim odlučio se za rižoto od gljiva s vlascem, za glavno jelo svinjetinu s povrćem te desert od naranče s kremom od hokaido bundeve. Međutim, njihov rižoto nije imao potrebnu kremoznost, a desert nije bio savršeno izbalansiran. Goran je primijetio da je u zelenom timu netko bio, kako je rekao, diskriminiran. Iako se u tome prepoznala, Zara se nije htjela javiti, pa je Elva rekla: „Mislim da je to Zara, ali nije imala što raditi puno na desertu jer sam dosta toga pripremila unaprijed. Voljela bih da je Zara na desertu radila sa mnom više nego je uradila“. Kad ju je direktno prozvao Goran, Zara je priznala da nije imala puno prilike raditi za radnom jedinicom u ovom izazovu, ali se sada nije javila. „Nekad je neke stvari bolje prešutjeti i čekati novu priliku. Radila sam što mi se reklo i moj zadatak je bio da brišem radnu jedinicu“, objasnila je.

Sanja je vodila plavi tim i odlučila se za rižoto s tikvom i škampima kao predjelo. „Rižoto našeg tima je pravi rižoto, a ostali to baš i nisu“, primijetila je Sanja, a žiri se u analizi jela s tim složio. No glavno jelo plavog tima bile su rolice od raže koje su naišle na žestoke kritike. Ivo nije bio zadovoljan načinom na koji je Sanja obradila ražu, rekavši: „Ražu je trebalo provući kroz paru kako bi se dodatno obradila, u suprotnom ostaje masna i teška.“ Chef Stjepan bio je još kritičniji, poručivši: „Glavno jelo je bilo totalni promašaj.“ Na kraju su se suočili s razočaranjem i zbog deserta, u kojem se kreme nisu dovoljno stisnule, a Stjepan je zaključio: „Desert je kao za bebe.“

VEZANI ČLANCI:

Crveni tim Doris Vlah imao je uspone i padove. Njihovo predjelo – rižoto od jabuke i celera – kritizirano je zbog nedostatka kremoznosti i svježine, jer jabuka u njemu nije dala dovoljno kiselosti. Unatoč tome, ostatak menija u čijem je glavom jelu bila piletina, bio je vrhunski, što im je osiguralo pobjedu u izazovu. Doris je sa zadovoljstvom izjavila: „Baš je fora biti chef,“ dok je njezin tim slavio uspjeh.

GALERIJA Nestvarna ljepota glumice Angeline Jolie (49)

1/19

Nakon izazova, plavi tim završio je na dnu. „Što sad, život ide dalje. Danas si gore, sutra si dolje, sve je to normalno“, komentirala je Sanja nimalo potresena odlukom žirija, no nije svima ovakav ishod događaja bio tako beznačajan. „Kada zbog nekog drugog idete u situaciju da možete ispasti iz nečega što vam jako puno znači u životu, nimalo nije ugodan osjećaj“, razočaran je Ante koji je za neuspjeh tima okrivio Sanjin ego. Tako je plavi tim završio u stres testu nakon kojeg će se morati oprostiti od jednog člana svog tima.

VIDEO Reperu P. Diddyju prijeti teška kazna zbog seksualnog zlostavljanja i trgovine ljudima

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije