U večerašnjoj emisiji showa „Tri, dva, jedan-kuhaj!“ otkrivamo legendu o tome kako su tripice ili fileki dobili ime!
Naši kandidati će pokazati zavidno kulinarsko teoretsko znanje te nezavidno praktično poznavanje pripreme zagrebačkih jela, a Roberto će se proslaviti i poznavanjem urbanih legendi o nastanku naziva tripica – podcijenjenog jela koje mnogi smatraju pravim specijalitetom.
„U Hrvatskoj su bile četiri pice. Jedna je otišla u Italiju, pa su oni dobili picu. A kod nas su ostale tri pice!“, objasnio je Roberto.
Jesu li tripice bolji kada ih probaš sjedeći? Koja je razlika između teletine i svinjetine, koja je tajna dobrog zagrebačkog odreska i zašto se zagrebački odrezak uopće zove zagrebački odrezak.
Odgovore na ta i ostala kulinarska pitanja doznajte večeras u 21 sat na RTL Televiziji!
>>Tom Gretić: Lud sam za bolonjezom koji kuham četiri sata
>>Kandidat RTL-ova showa: Andreu Andrassy osvojio sam tortom od sira