MARIZA

Zvijezda fada uoči koncerata: 'Osjećam povezanost s Hrvatskom, možda zato što imate more i dušu'

Mariza
Foto: Promo
1/2
30.07.2024.
u 10:24

Glazbeni kritičari ističu njezinu nevjerojatnu moć, nazivajući je, ne samo najboljom fado pjevačicom, već i jednom od najvećih diva današnjice. “Fado je za mene poput disanja, ne mogu se zamisliti bez portugalske duše u meni. Ništa na mojim nastupima nije lažno, nije unaprijed osmišljeno” skromna je Mariza

Jedna od najvećih diva današnjice, kako je naziva glazbena kritika, i kraljica fada Mariza u četvrtak, 1. kolovoza nastupit će na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku, a već idućeg dana, 2. kolovoza fado magiju donijet će i na opatijsku Ljetnu pozornicu. 

“Osjećam se povezano s hrvatskom publikom. Možda zato što imate more, možda zato što imamo slične duše. Nadam se da će koncerti u Šibeniku i Opatiji imati istu magiju i dovesti mi jednako divnu publiku kakva je nedavno bila na mom koncertu u Lisinskom “, rekla je Mariza uoči nastupa u Šibeniku i Opatiji. 

Glazbeni kritičari ističu njezinu nevjerojatnu moć, nazivajući je, ne samo najboljom fado pjevačicom, već i jednom od najvećih diva današnjice. “Fado je za mene poput disanja, ne mogu se zamisliti bez portugalske duše u meni. Ništa na mojim nastupima nije lažno, nije unaprijed osmišljeno” skromna je Mariza. 

GALERIJA: Zlatko Dalić bio je jedan od mnogih poznatih na koncertu u čast Oliveru

Mariza
1/24


Čak i oni koji ne razumiju portugalski jezik osjećaju duboku iskrenost i strast u njenom pjevanju. Evo kako su njene nastupe opisali neki od najprestižnijih svjetskih medija:  

"Marizin nastup je zapanjujuć... glasom doseže vrhunce koji su samo mali korak od suza." - The New York Times

"Mariza čini da melankolija bude tako luksuzna da nećete tražiti lijek." - Time Out, New York

Ova portugalska umjetnica, koja je tijekom posljednjih 20 godina osvojila srca ljubitelja glazbe diljem svijeta, obećava uistinu nezaboravan glazbeni doživlja u što se domaća publika nedavno uvjerila u rasprodanom Lisinskom. Mariza je svoju impresivnu karijeru započela prije dva desetljeća, evoluirajući iz lokalne senzacije u Lisabonu do svjetski poznate zvijezde. Njezin prvi album, “Fado em Mim,” objavljen 2001. godine i brzo je osvojio međunarodnu scenu, a Mariza je uskoro postala prepoznatljivo ime na nekim od najprestižnijih svjetskih pozornica, uključujući parišku Olympiu, londonski Royal Festival Hall i newyorški Carnegie Hall.Osim što je nagrađivana brojnim platinastim albumima i priznanjima diljem svijeta, Mariza se ističe po svojoj autentičnosti i iznimnom glazbenom talentu.

VEZANI ČLANCI: 

Njezin repertoar čvrsto je ukorijenjen u klasičnom i suvremenom fadu, a proširuje se na ponekad uključivanje kapskih morna, brazilskih i španjolskih klasika te drugih tema koje su joj posebno drage. Najnovije izdanje, “Mariza Sings Amália,” posvećeno je stotoj obljetnici kraljice fada Amálie Rodrigues. Ovaj album predstavlja intrigantan kontrapunkt prema prethodnom “Canta Amália,” s modernijim pristupom koji vješto kombinira trenutno popularne međunarodne glazbene stilove s tradicionalnim elementima.

Ulaznice za koncerte možete nabavtiti u sustavima Eventim i Mojekarte.hr. 

VIDEO: Oženio se Matija Cvek: Zasjao u ružičastom odijelu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije