BRANKO JANKOVIĆ

Zvijezda serije 'Lud, zbunjen, normalan' preselila se na selo i razvila biznis s kozama

Branko Janković
Foto: Screenshot
1/4
02.09.2023.
u 21:00

Vrativši se iz grada na imanje, Branko je počeo uzgajati koze, kojih je u početku bilo 30, te proizvoditi sir i sirutku od kozjeg mlijeka, što je potom pretvorio u posao. Danas ima farmu od 100 svojih vlastitih i više od 1500 koza kooperanata, mljekare, asortiman od 20 proizvoda, dvije maloprodaje u Beogradu, kao i online prodaje, a uskoro planira i otvaranje restorana-vodanice

Srpski glumac Branko Janković (38) domaćim je gledateljima najpoznatiji kao Fufe u seriji "Lud, zbunjen, normalan", te kao Jasmin u filmu "Divljaci". No, osim glumačkog poziva Janković ima i jedan zanimljiv hobi. On se prije nekoliko godina s obitelji preselio u selo Gunjaci, gdje se bavi uzgajanjem koza i  od njihovog mlijeka pravi razne proizvode.

Vrativši se iz grada na imanje, počeo je uzgajati koze, kojih je u početku bilo 30, te proizvoditi sir i sirutku od kozjeg mlijeka, što je potom pretvorio u posao. Danas ima farmu od 100 svojih vlastitih i više od 1500 koza kooperanata, mljekare, asortiman od 20 proizvoda, dvije maloprodaje u Beogradu, kao i online prodaje, a uskoro planira i otvaranje restorana-vodanice.

- Ubrzan način života, otuđenost od prirode, konzumacija brze i prerađene hrane, sve je to utjecalo na veliki interes i potražnju za prirodnom i zdravom hranom. Nitko se nije ozbiljno bavio uzgojem koza, a još manje potencijalom, kvalitetom i preradom kozjeg mlijeka. Tu su i prirodna bogatstva sela Gunjaci, raznolikost bilja i kvaliteta planinske vode. To omogućuje idealan proizvod. Povezali smo se s velikim brojem malih domaćinstava s kojima odlično surađujemo. Neki od njih su zaposleni u našoj mljekari, a od nekih od njih otkupljujemo mlijeko. To je jedan od načina da se pomogne ljudima koji se bave stočarstvom na ovim prostorima, rekao je glumac nedavno za "Novosti".

VEZANI ČLANCI: 

 

 

 

Branko uspješno usklađuje sve privatne i poslovne obveze, a iako je iznimno posvećen privatnom poslu, nije zapostavio ni glumu.

- Trudim se snimati svugdje, u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni, pa će ove godine moj auto biti i moj ured. Volim reći da umjetnik ne poznaje teritorijalne granice. S druge strane, razvija se i posao s kozama. Radili smo na razvoju mljekare, a u narednom razdoblju veći naglasak će biti na širenju maloprodaje.Ovakav ritam i tempo ne bih izdržao da ne provodim vrijeme u prirodi. Kad nisam u glumačkom svijetu, pokušavam se skloniti u stvarni svijet i ne dopuštam da glupost i ego utječu na mene. Zato mi puno znači voditi ovakav život, rekao je početkom ove godine za "Kurir".

VIDEO: Mijoković iskreno: 'Prije ovoga nisam znala ni pričati, za sve sam nila glupa Simona'

 

Komentara 5

BR
brzizestok
07:19 03.09.2023.

Terorizirate nas tom serijom, tko to vise gleda

TA
Talleyard
08:46 03.09.2023.

Tako bi i zvezde naše najgluplje serije Naša mala klinika trebali otići među koze.

LU
Lukeruk
23:19 02.09.2023.

Nije taj zbog biznisa među kozama nego zbog nečeg drugog

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije