legenda

Na 107,2 MHz: Hrvatski radio Vukovar slavi 56 godina postojanja

'07.03.2012., Karlovac - Studio i redakcija Hrvatskog radio Karlovca koji se zbog tuzbi bivseg direktora i duga od preko 600 tisuca kuna nasao pred stecajem. Radio Karlovac u vlasnistvu je grada Karlo
Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
08.03.2013.
u 12:03

Zaposlenici radija vrlo često ističu da je Hrvatski radio Vukovar posljednji otišao iz okupiranog grada 1991. ali i da se prvi vratio kući 23. prosinca 1997.

Zaposlenici Hrvatskog radio Vukovara danas su obilježili 56 godina od kako je ova radio postaja, tada nazvana Radio Vukovar, osnovana. Radio Vukovar bila je prva radio postaja u Hrvatskoj koja je osnovana izvan sustava Radio Zagreba (današnjeg HRT-a).

Hrvatski radio Vukovar postaja nosi od 4. svibnja 1991. godine. U svojim počecima Radio Vukovar emitirao je program četiri sata dnevno, a samo nekoliko godina kasnije u sustavu radija osnovane su i Vukovarske novine. Prepoznatljivost i dodatnu važnost Radio Vukovar dobila u vrijeme Domovinskog rata i agresije na Hrvatsku. Živote u agresiji na Hrvatsku izgubili su Siniša Glavašević, Vladimir Levar, Stjepan Penić, Branimir Polovina i Zdenko Purgar. Posljednji glas legendarnoga radija čuo se 18. studenog 1991.

U progonstvu Hrvatski radio Vukovar prvi se puta u eteru ponovo oglasio 7. rujna 1992. iz prostorija Radio postaje Vinkovci emitirajući sat vremena programa dnevno. Iz vlastitog studija u progonstvu počeo je emitirati 7. ožujka 1994. u prostorijama vinkovačkog \"Vintexa\", a kasnije i iz \"Graditelja\". Zaposlenici radija vrlo često ističu da je Hrvatski radio Vukovar posljednji otišao iz okupiranog grada 1991. ali i da se prvi vratio kući 23. prosinca 1997. Toga dana na 11. katu vukovarskog Hotela za samce iz vlastitog studija upućen je radijski pozdrav iz slobodnog Vukovara.

Od 15. rujna 2004. godine Hrvatski radio Vukovar djeluje iz vlastitih prostorija u središtu grada, a novinarskom i tehničkom ekipom pokriva cijelu Vukovarsko-srijemsku županiju. Hrvatski radio Vukovar danas program emitira na glavnoj frekvenciji 107,2 MHz, a u pojedinim dijelovima Vukovarsko-srijemske županije i na frekvencijama 104,1 i 95,4 MHz.

>>Djelatnici Hrvatskog radio Vukovara od srijede u štrajku

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije