Vinkovci

Naložena istraga protiv 51-godišnjaka zbog teškog ubojstva majke

policija
Foto: Ilustracija: Goran Stanzl/PIXSELL
28.10.2014.
u 08:30

Branislav, koji je imao psihičkih problema, ušao u njenu spavaću sobu i dok je spavala nožem joj zadao ubodnu ranu u trbuh i ubrzo je preminula uslijed teškog unutarnjeg krvarenja u trbušnoj šupljini

Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru, naložilo je pokretanje istrage protiv Branislava Mandića (51) iz Ostrova kod Vinkovaca jer je 15. listopada u 5 sati u jutro, u obiteljskoj kući u Ostrovi gdje su zajedno živjeli, ubio svoju 84-godišnju majku Jovanku.

Branislav, koji je imao psihičkih problema, ušao u njenu spavaću sobu i dok je spavala nožem joj zadao ubodnu ranu u trbuh i ubrzo je preminula uslijed teškog unutarnjeg krvarenja u trbušnoj šupljini. Zločin je okvalificiran kao teško ubojstvo iako je i sebi zadao nekoliko reznih rana. Sudac istrage je odredio okrivljeniku istražni zatvor zbog "opravdane bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo i zbog neometanog odvijanja postupka zbog posebno teških okolnosti počinjenja kaznenog djela za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora".

Susjedi tvrde da je ozbiljno psihički obolio nakon rastave braka u kojemu ima dvoje odrasle djece koji sa svojim obiteljima žive u Kanadi i Italiji i oboje su bili u Ostrovu u gostima kod oca i bake kada se dogodio zločin. No, bio je miran čovjek i nikada nije pokazivao agresivnost prema sebi ili prema drugima, ali, kažu susjedi, vjerojatno ga je uznemirilo to što je odjednom u kući u kojoj je živio s majkom, odjednom puno djece i odraslih što je poremetilo njegov stalni dnevni ritam.

>> Pokraj tijela sina i majke pronašli su pištolj kojim su ubijeni u šumarku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije