slavonski brod

Nova, pokretna mjerna postaja puštena u rad

Slavonski brod mjerna postaja
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/4
11.11.2013.
u 14:40

Postaja će biti u funkciji do postavljanja dodatne, stalne mjerne postaje, za koju je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode osiguralo 2,5 milijuna kuna i za koju se danas otvaraju ponude

U Slavonskom je Brodu u ponedjeljak s radom krenula nova, pokretna mjerna postaja, koja će mjeriti koncentracije sumporovodika, sumporovog dioksida, ugljikovog monoksida, benzena i lebdećih čestica u zraku.

Postaja će biti u funkciji do postavljanja dodatne, stalne mjerne postaje, za koju je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode osiguralo 2,5 milijuna kuna i za koju se danas otvaraju ponude. Pomoćnik ministra zaštite okoliša i prirode Goran Heffer tim je povodom gradonačelnika Mirka Dusparu i predstavnike Brodsko-posavske županije izvijestio o pomacima ostvarenim u rješavanju pitanja onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu.

- Podaci koje će prikupiti dvije mjerne postaje bit će osnova za definiranje izvora i smjera onečišćenja. To će omogućiti učinkovito i ciljano donošenje mjera za poboljšanje kvalitete zraka u gradu – rekao je Heffer. On je dodao kako su Hrvatska i BiH prijavile zajednički projekt za financiranje iz IPA prekograničnog programa kroz koji planiraju izraditi katastar emisija visoke rezolucije za područje Slavonskog i Bosanskog Broda te cjeloviti sustav upravljanja kvalitetom zraka u pograničnom području. Projekt je vrijedan 700.000 eura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije