Posljedice poplava

Očekuje se prikupiti 20 tisuća tona otpada na županjski deponij

Čišćenje smeća u Vinkovcima ilustracija
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
17.06.2014.
u 07:46

Počela je obnova poplavljenih područja iznošenjem uništenog pokućstva i kućanskih aparata, a u županjskoj Čistoći kažu kako nema razloga za strah jer se otpad svakodnevno kontolira i razvrstava

Iako su Županjci koji žive u blizini deponija zabrinuti za zdravlje jer se boje kako smeće koje se dovozi iz poplavljenih mjesta, sadrži i opasni otpad, u županjskoj Čistoći kažu kako nema razloga za strah jer se otpad svakodnevno kontolira i razvrstava.

Ante Klanac, direktor Čistoće koja skrbi i o ovom deponiju kaže kako je to jedino odlagalište u tom dijelu Vukovarsko-srijemske županije s dozvolom jer je drugo, u Gunji, još uvijek poplavljeno, a Ministarstvo zaštite okoliša je odredilo županjski deponij kao mjesto gdje će se dovoziti i propisno zbrinuti komunalni otpad iz poplavljenih mjesta.

- Otpad iz poplavljenih sela prikuplja se u reciklažnim dvorištima u Gunji, Drenovcima i Rajevom Selu, ondje se odmah i razvrstava na pojedine kategorije, a opasni i posebni otpad preuzimaju ovlaštene tvrtke. Na naše odlagalište se dovozi glomazni otpad, uglavnom pokućstvo, koje su drobilice u reciklažnim dvorištima samljele i u takvom obliku se kod nas odlažu. Redovita je kontrola uzoraka otpada i do sada nije bilo ni naznaka kakvoj zarazi - kaže Klanac dodajući da će na županjski deponij biti doveženo oko 50 tisuća prostornih metara ili 20 tisuća tona otpada iz poplavljenih
mjesta gdje je obnova počela iznošenjem iz kuća uništenog pokućstva i kućanskih aparata.

>> Žrtve poplave smjestili u trošne barake pune plijesni i bez WC-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije