Glas branitelja

Tolić: Želim u EU parlamentu zastupati branitelje i male ljude

Hrvoje Jelavic/PIXSELL
11.05.2014.
u 21:58

Poručujem našim glasačima da smo dio Europe i to je činjenica kao što je činjenica da se 70 posto zakona se stvara u EU i zato je važno tko će nas predstavljati tamo i sudjelovati u donošenju tih zakona

- Kao zastupnik u EU Parlamentu želim biti vjerodostojan glas hrvatskih branitelja i svih koji Hrvatsku vide kao modernu, europsku i prosperitetnu državu. Želim zastupati i braniti potrebu dobro uravnoteženoga odnosa između zajedničke europske perspektive s jedne strane i zaštite hrvatskih nacionalnih interesa, hrvatskih kulturnih, civilizacijskih i povijesnih vrjednota s druge strane. Želim biti glas branitelja i običnih malih ljudi, a ne političkih elita. Poručujem našim glasačima da smo dio Europe i to je činjenica kao što je činjenica da se 70 posto zakona se stvara u EU i zato je važno tko će nas predstavljati tamo i sudjelovati u donošenju tih zakona. Izađite na izbore i glasujte za onoga za kojega mislite da će vas najbolje zastupati  - rekao je večeras u Vinkovcima Ivan Tolić na predstavljanju kandidata koalicije HDZ, HSS, HSP DAS i BUZ za Europski parlament.

Pozdravljajući kandidate, u Vinkovcima je večeras uz Tolića bio i Ivan Sablić, prvi čovjek vinkovačkog HDZ-a Mladen Karlić je usprkos dvije i pol godine duge kampanje Kukuriku koalicije optuživanja HDZ-a, postala je najjača politička snaga u Hrvatskoj. - Ova vlada s Milanovićem na čelu vodi zemlju iz dana u dan, u sve veću krizu i mi moramo poduzeti sve kako bi smijenili tu nesposobnu vlast. Izbori 25. svibnja neka budu okidač za skidanje ove vlade - rekao je Karlić. Ivan Sablić je pozvao glasače neka daju glas listi koalicije HDZ-a jer su ljudi s et liste u deset mjeseci uspješno predstavljali u EU Parlamentu Hrvatsku i prošli uzduž i poprijeko cijelu Hrvatsku. - Vladi moramo priznati da je u ove dvije i pol godina uspjela povećati broj Hrvata u inozemstvu, a od 160 milijuna eura za zapošljavanje mladih u ovoj i 60 milijuna u 2015. ministar Mrsić nije uspio povući ni lipe.

Zalagat ću se za mir i stabilnost, sigurnost hrvatskih građana i čuvanje naše kulturne i nacionalne raznolikosti. Posebno za ujednačen razvoj gospodarstva i društva, investicije, politiku otvaranja radnih mjesta uz održiv rast. Europska unija je prilika naše generacije, prilika koju nikada nisu imale prethodne hrvatske generacije- rekao Ivan Sablić.

>> Ivica Tolić, kandidat za EU: Glas svih branitelja u Europi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije