prijevoz autobusom

Učenici u Čepinu pobijedili. Karta 50 kuna

Čepin, učenici, prosvjed, prijevoz (1)
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/8
02.10.2012.
u 10:55

Novac za kartu koju su njihovi roditelji platili 425 kuna, a u koju nisu uračunate subvencije bit će im vraćen uz predočenje mjesečne karte

Pobuna srednjoškolaca iz Čepina pokraj Osijeka urodila je plodom. Učenici će se na nastavu prevoziti autobusima osječkog GPP-a, ali za 50 kuna. Novac za kartu koju su njihovi roditelji platili 425 kuna, a u koju nije uračunata subvencija Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u visini od 75 posto, Osječko-baranjske županije šest posto te Općine Čepin deset posto, bit će im vraćen uz predočenje mjesečne karte. Rastumačio im je tako i direktor GPP-a Igor Medić pred čija su vrata tvrtke učenici danas ujutro stigli s dva autobusa iz Čepina.

– Ovo je ono što smo tražili. Samo da naglasimo, ovo je isključivo inicijativa mladih, ovo smo sami organizirali. Mi smo u ovom slučaju dobili, isključivo, potporu naših roditelja, ali i učenika iz ostalih mjesta, Beketinaca, Čokadinaca, Male Branjevine, čak i iz Dalmacije iz okolice Splita te kolega iz razreda – rekla je Marija Šmit s Dinom Matovcem koji su još u subotu na Facebooku osnovali grupu i pozvali na bunu protiv cijene učeničke karte od Čepina do desetak kilometara udaljenog Osijeka.

>> Čepin: 200 učenika prosvjeduje zbog cijene karte za prijevoz

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije