statistika Fife

Hrvatska 31 put pucala na gol suparnika - ima najbolji napad, ali i obranu na SP-u

Hrvatska - Kamerun
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
19.06.2014.
u 17:15

Kapetan vatrenih Darijo Srna postao je drugi najbrži igrač na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Na utakmici protiv Kameruna u jednom trenutku dostigao je brzinu od 32.98 km/h.

Hrvatska reprezentacija nakon dviju odigranih utakmica na SP-u, prema Fifinoj statistici, ima najbolji napad i obranu!

Što se napadačkog dijela tiče Hrvatska je postigla 4 pogotka, 5 udaraca je blokirano, 9 su ih obranili vratari dok je 13 pokušaja otišlo izvan okvira. Ukupno je upućen 31 udarac ili 15,5 u prosjeku po utakmici.

U obrambenom segmentu hrvatskim igračima pripalo je 47 duela, 9 udaraca suparnika su blokirali, a Pletikosa je obranio 4 udarca što je prema Fifi najbolji učinak na prvenstvu.

Ujedno, na susretu s Kamerunom postignut je rekord prema udarcima na gol u dosadašnjem dijelu natjecanja. Mi i Afrikanci uputili smo ih ukupno 39 dok je prosjek na prvenstvu 25.

Kapetan vatrenih Darijo Srna postao je drugi najbrži igrač na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Prema Fifinoj statistici Srna je na utakmici protiv Kameruna u jednom trenutku dostigao brzinu od 32.98 km/h. Najbrže vrijeme dosad je postigao Francuz Varane (32.3 km/h) na utakmici s Hondurasom.

U samom vrhu još su, Arjen Robben koji je u trku sa Sergiom Ramosom dostigao brzinu od 31.3 km/h, a Robbena je osim Srne u utakmici s Kamerunom nadmašio i sjajni Ivan Perišić koji je dostigao brzinu od 31.79 km/h.

Nakon utakmice Nizozemske i Španjolske pojavila se informacija kako je Robben prilikom sprinta za peti gol trčao čak 37 km/h, međutim Fifa je tu informaciju demantirala. Tako da je najbrži nogometaš na svijetu i dalje Theo Walcott koji je u rujnu 2013. godine trčao brzinom od 35.7 km/h.

Foto: Screenshot/reuters

>>Pogledajte grafički prikaz velike pobjede vatrenih
>>Fifin igrač utakmice je Mario Mandžukić. Slažete li se?

Komentara 25

LO
logitech1
15:23 19.06.2014.

http://www.vecernji.hr/sp-strane-reprezentacije/robben-skinuo-rekord-kod-pogotka-trcao-cak-37-kmh-945015 Vi u večernjem se ne znate ni što ste sami napisali prije 4 dana... sramota

CA
canajisraM
17:33 19.06.2014.

Pranjic je VELIKA rupa u hrvatskoj obrani. Cak je Kovac morao prebaciti Perisica na lijevo krilo da mu pomaze.Pomagali su Pranjicu Olic pa cak i Mandzukic . Hebes igraca koji ne moze sam zaustaviti krilo ,baram u vecini slucajeva. Protiv Brazila to je Vrsaljko maestralno uradio ; Hulk nije imao sanse. Nije mi jasno cemu guranje Pranjica u prvu postavu.

UF
ufrm
15:25 19.06.2014.

Meksiko ce biti pravi test, jer pobjeda protiv moralno rasturene africke reprezentacije bas puno i ne govori o kvaliteti repke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije