PORAZ KOJI SE PAMTI

Meksikanci se sada osjećaju kao Hrvati nakon poraza od Turske

Meksiko
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
29.06.2014.
u 20:22

Imali su sve, "namirisali" su četvrtfinale, kalkulirali o polufinalu i onda šok...

Meksiko je imao sve u svojim rukama, kontrolirali su igru 87 minuta, prijetili i izgledalo je kao da će rezultat od 1:0 prije biti 2:0 nego 1:1. No nešto se dogodilo u glavama izabranika Miguela Herrere i završili su kao mi na Europskom prvenstvu 2008. protiv Turaka.

Tek je njihova agonija kraće trajala jer nisu morali izvoditi kaznene udarce. Ali teško da im to može biti utjeha, oko 50 tisuća navijača u Brazilu i deseci milijuna diljem svijeta, tugovat će još jako dugo vremena. Jer, u četvrtfinale nisu ušli niti jednom, osim kada su bili domaćini prvenstva, te bi ih uz to dočekala Kostarika ili Grčka. To su ipak ekipe koje djeluju kao ne tako teška prepreka prije polufinala, nikad dosegnutog u povijesti.

Ali svjetski doprvaci i finalisti u tri navrata kroz povijest odlučili su u pet minuta "spustiti rampu". Sneijderova bomba anulirala je Dos Santosov projektil, a jedan od brojnih Robbenovih prodora prometnuo je hladnokrvnog Huntelaara u junaka susreta. No koga nazvati nizozemskim Senturkom? Nekako se nameće Robben, ali kao da je to bitno, Meksiku ne mijenja situaciju - idu kući nakon što su već mogli namirisati četvrtfinale i kalkulirati o polufinalu.

A možda će njihovi mediji kritizirati i Herreru kao naši Bilića. Dok je hrvatski izbornik 2008. kasnio s izmjenom (ili mu je kontra pravila Rosetti nije dopustio?) tako je meksički požurio i posljednju obavio već u 75. minuti. No ni te kritike neće ništa pomoći i Meksiko će kao i mi Hrvati, još jako dugo pamtiti ovakav poraz...

>> Nizozemska u pet minuta pobijedila dominantnije Meksikance!

Komentara 10

DU
Deleted user
21:13 29.06.2014.

Moram priznati prvi put u životu navijao sam za nizozemce,mogli smo vidjeti jednu veliku reprezentaciju koja se nije raspala nakon prvog primljenog pogotka već su odigrali hrabro do kraja i došli do preokreta. Meksikancimu mogu samo poručiti kao i kolega ranije PUTOOOO

VL
????
20:45 29.06.2014.

Nije Bilić kriv, nego Rakitić koji je trebao zadržati loptu do kraja a ne dodavat igraču u zaleđu. Isti igrač je promašio čistu priliku 4 godine kasnije za prolaz protiv Španjolske.

DU
Deleted user
23:54 29.06.2014.

Ja sam navijao za Mexico,sličniji su nama od hladnih sjevernjaka.I da,sad se osjećaju kao mi 2008,i peć ce ih to dugo..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije