Svjetsko prvenstvo

Remi Brazila i Meksika, Hrvatska sad mora pobijediti Meksiko!

Brazil - Meksiko
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/7
17.06.2014.
u 23:17

- Ochoa je u svakom slučaju igrač utakmice, iako je Meksiko pokazao da je opasna momčad. Ali vratar je bio sjajan

I četvrti put u povijesti Meksiko nije uspio zabiti gol Brazilu na SP-u, ali ovoga je puta izvukao odličan rezultat. U drugom kolu skupine A Meksiko i Brazil odigrali su 0:0 i podijelili bodove.

Utakmica je počela prilično čvrsto i tvrdo pa nije bilo pravih prilika do 24. minute, a onda je Herrera pokušao iz daljine, ali je otišlo iznad gola. Samo dvije minute kasnije Brazil je imao najbolju priliku u prvom dijelu. Ubacio je Dani Alves, Neymar odlično skočio i puknuo u sami kut, ali vratar Ochoa sjajno je reagirao i spasio Meksiko. Isto je ponovio i u posljednjim trenucima prvog dijela kada je skinuo udarac Paulinha, koji se našao sam ispred njega.

Neymar će sanjati Ochou

- Ochoa je u svakom slučaju igrač utakmice, iako je Meksiko pokazao da je opasna momčad. Ali vratar je bio sjajan, rekao je za HTV Robert Prosinečki nakon utakmice.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

U nastavku utakmice Meksiko se malo oslobodio, ali je uglavnom prijetio udarcima iz daljine. S druge strane, Neymar je u 69. minuti još jednom bio u sjajnoj situaciji, ali sanjat će noćas vratara Ochou koji mu je ponovno obranio. Isto je bilo i s odličnim pokušajem Thiaga Silve, kojem je Ochoa skinuo udarac glavom s pet metara.

- Meksiko je zaista dobar! Žele se nadigravati, a onda su opasni prema naprijed. Izazivaju respekt, a 0:0 s Brazilom nije slučajnost, rekao je Prosinečki.

Ovisimo o sebi

Fenomenalna utakmica je iza vratara Ochoe koji je skinuo šest stopostotnih prilika Brazilu te se izjednačio sa Casillasom i M'bolhijem po broju velikih obrana na ovom prvenstvu. Zanimljivo je i da je Jo postao igrač s najkraćim imenom u povijesti svjetskih prvenstava. Isto tako, prekinut je niz Brazila koji je pobijedio u deset utakmica zaredom, što je do večeras bio najduži aktualni niz na svijetu.

Na kraju je završilo bez pogodaka, što nije dobro za Hrvatsku jer sada mora pobijediti Meksiko ako želi proći u drugi krug. S druge strane, imamo sve u svojim rukama, dvije pobjede sigurno nas vode u osminu finala, a da bismo to ostvarili moramo srušiti tradiciju Meksika koji je na posljednjih pet svjetskih prvenstava prošao u drugu fazu. A moramo priznati da na ovom prvenstvu igraju odlično, prilično su čvrsti i neporobojni, još uvijek nisu primili pogodak...

Komentara 132

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
22:54 17.06.2014.

Sad očekujem da Blatter javno kritizira suca jer nije svirao penal na Marcelu u 89min. Po Blatterovim kriterijima, bio je to čisti faul.

DA
DalmacijaUmomoku
22:30 17.06.2014.

Bogami Mexiko ima fenomenalnu obranu

PA
pavel1001
22:40 17.06.2014.

jadna vam brazilska majka jadnickeci kad vas se njemacka i co. dohvate.Sramota kakvi jadnici,pljuc!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije