Namirnice za pripremu jela:
- 4 kom pilećih ili purećih prsa bez kosti
- tikvice
- patlidžan
- mrkva
- paprika
- rajčica
- peršun
- maslac
- vegeta
- papar
- chilli u prahu
- luk
- češnjak
- malo šafrana
- crvena paprika slatka
- vino crveno
- domaći njoki (svježi ili zamrznuti)
Način pripreme jela:
Očistimo glavicu luka i tri režnja češnjaka (domaće), narežemo, ne presitno, popržimo na maslacu i dodamo crvenu slatku papriku da poprimi crvenkastu boju. Narežemo pileća prsa na prutiće i stavimo pirjati. U međuvremenu narežemo tikvice, papriku i patlidžan na kockice, mrkvu na kolutiće, rajčicu ogulimo i narežemo na četvrtine i nakon 10-ak minuta pirjanja mesa, pomiješamo i pustimo sve zajedno da se u vlastiton soku kuha.
Nakon 30 minuta dodamo vegetu, papar, malo chilija u prahu i, po želji, malo crvenog vina. Na samom kraju dodamo malo šafrana u prahu i svježe narezanog peršina, začina po želji. Domaće njoke napravimo od bračna, vode i krumpira taj dan ili ako smo ih imali zamrznute, stavimo u kipuću slanu vodu da se kuhaju. Kada su gotovi, ocijedimo ih i stavimo malo popržiti na maslac da se ne lijepe. Kao salata može zelena, ali i ne mora zbog povrća koje je u umaku. Priprema jela traje oko 45 min.
Dobar tek svima želi pretplatnica Tina Sović iz Zagreba!