DINO KLAPIJA

16-godišnji talent iz SAD-a odbio je velikane i Njemačku zbog Dinama i vatrenih

storyeditor/2023-03-05/klapija.jpg
Pixsell
06.03.2023.
u 07:00

Ofenzivni vezni koji može igrati kao napadač novo je ime u Maksimiru

Dinamo je ponovno dokazao da je dobar kada je pronalaženje talenata u pitanju.  Naime, najnovije ime u Maksimiru je ono Dine Klapije, 16-godišnjaka koji je bio najbolji igrač New York Cityja u svojoj kategoriji. Dino ima hrvatske korijene pa je zbog toga odabrao hrvatsku reprezentaciju i zagrebački Dinamo.

A interes za njega bio je velik, američki mediji pišu kako su se za njegov dolazak borili brojni europski klubovi poput Atlético Madrida, Borussije Dortmund i RB Leipziga koji su navodno nudili odlične uvjete. No, on se odlučio za Zagreb.

Klapija je velik nogometni talent, ofenzivni vezni igrač koji može biti i napadač, a dogovorio je i sve detalje o prelasku u Maksimir. Trenirat će u Dinamu i biti veliko pojačanje za njegove kadete ili juniore, ovisno za koju će kategoriju igrati.

Hrvatski nogomet ga itekako zanima, kao i potencijalna budućnost u reprezentaciji. Iako je rođen u Sjedinjenim Američkim Državama te je prošao U-15 kamp reprezentacije SAD-a, u prosincu je bio kod Roberta Jarnija, u kampu hrvatske U-17 reprezentacije, za koju je odlučio igrati. U Medulinu je igrao za Hrvatsku protiv Crne Gore (2:0). 

Ključne riječi

Komentara 1

LA
lakočemo
08:47 06.03.2023.

Ništa čudno pa Hrvatsku svi znaju u svijetu po dobrom nogometu Morat ćemo se navici na to!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije