STIGLA REAKCIJA

Aco Petrović odgovorio srpskom izborniku na prozivke: 'U kakvoj sam zabludi bio...'

Aleksandar Petrovi? i Josip Vrankovi? popratili susret Šibenke i Cibone
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
21.07.2024.
u 15:30

Pešić: To su dobri treneri bili, obojicu ih jako cijenim, ali nemojte nas vi učiti što trebamo raditi. Petrović: U kakvoj sam zabludi bio

Izbornik srpske košarkaške reprezentacije Svetislav Pešić dao je izjavu koja je podigla prašinu u regiji. Naime, na promociji knjige "Bilo jednom u Indianapolisu" prozvao je hrvatskog trenera Aleksandra Petrovića i Slovenca Zmaga Sagadina. Konkretno, smatra da bi srpska košarka trebala uvesti profesionalnu ligu i da Petrović i Sagadin ne bi trebali učiti Srbe što je najpametnije napraviti.

 

"Moramo napraviti novu srpsku košarku, sa novim planovima i idejama, prioritetima. Prvo i osnovno trebamo osnovati profesionalnu košarkašku ligu. To što dolazi od Sagadina i Ace Petrovića, da oni smatraju… To su dobri treneri bili, obojicu ih jako cijenim, ali nemojte nas vi učiti što trebamo raditi. Vi završavajte vaše poslove, ABA liga je donijela svima po malo, ali mi više nemamo interesa da ju igramo, i mi biramo da igramo i stvaramo našu srpsku ligu", rekao je iskusni izbornik Srbije.

Dakako, izjava se vrlo brzo proširila regijom i došla do Ace Petrovića, aktualnog izbornika brazilske reprezentacije:

"A ja sam stvarno mislio da živimo u demokratskim vremenima, da mogu dati svoje viđenje o regionalnoj košarci! U kakvoj sam zabludi bio", kaže Petrović.

Srpska reprezentacija, aktualni svjetski doprvak, igrat će na predstojećim Olimpijskim igrama gdje ih u skupini C čekaju SAD, Portoriko i Južni Sudan.

Komentara 1

Avatar CUBE
CUBE
02:38 22.07.2024.

To bi rekli i u nogometu, zagovornici regionalne lige, mada ste vi šamioni a mi pioni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije