Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIZOZEMSKA LIGA

Ajax pobjegao sa začelja tablice, Šutalo nastupio

Europa League - Group B - AEK Athens v Ajax Amsterdam
Alkis Konstantinidis/REUTERS
02.11.2023.
u 23:02

Nakon što je u posljednjih deset susreta upisao sedam poraza i tri remija, potonuvši na začelje "Eredivisie", Ajax je pod vodstvom novog trenera Johna van 't Schipa našao "žrtvu" porazivši Volendam sa 2-0.

U odgođenom susretu 3. kola nizozemskog nogometnog prvenstva Ajax je pobijedio Volendam sa 2-0 upisavši prvu pobjedu u posljednjih 11 susreta.

Nakon što je u posljednjih deset susreta upisao sedam poraza i tri remija, potonuvši na začelje "Eredivisie", Ajax je pod vodstvom novog trenera Johna van 't Schipa našao "žrtvu" porazivši Volendam sa 2-0.

Bila je to teško izborena pobjeda, domaćin je poveo u 57. minuti golom Stevena Bergwijn, a pobjedu je potvrdio Chuba Akpom u 89. minuti. Joško Šutalo je odigrao cijeli susret za Ajax, Jakov Medić je ostao na klupi, dok je Borna Sosa izvan stroja zbog ozljede.

Bila je to prva pobjeda "Kopljanika" nakon kolovoza i 4-1 gostujućeg slavlja protiv Ludogoreca u play-offu Europske lige.

Ajax je utakmicu protiv Volendama dočekao prvi put u klupskoj povijesti na posljednjem mjestu ljestvice, a s tri boda skočio je na 15. poziciju i sada ima osam bodova. Volendam je na 17. mjestu s bodom manje, koliko ima i posljednji Utrech.

Na vrhu su PSV sa 30, te AZ i Twente sa po 25 bodova. Aktualni prvak Feyenoord je četvrti sa 23 boda.

Standings provided by Sofascore
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije