Eredivisie

Ajax uvjerljiv, prvi gol Pantelića

Ajax
Reuters
27.09.2009.
u 15:06

U prvom dvoboju nedjeljnog programa osmog kola Eredivisieja nogometaši Ajaxa pred 44 tisuće gledatelja su na Amsterdam Areni pobijedili ADO Den Haag 3-0.

Do šeste pobjede u sezoni sastav Martina Jola doveli su pogocima Demy de Zeuw, Marko Pantelić i Siem de Jong. Srpski napadač zabio je u 71.minuti na asistenciju Luisa Suareza, njegovu sedmu prvenstvenu u osam odigranih utakmica. Zabio je u tom razdoblju Urugvajac također deset golova.

Panteliću (31) je to bio debitantski pogodak za Ajax u drugome prvenstvenom nastupu. U 64. je minuti zamijenio Darija Cvitanicha.

Domaći su bili dominantna momčad tijekom cijelog dvoboja. Najopasniji je bio neumorni Suarez, koji je čudesno aktivan i efikasan u igri. Gotovo sve najopasnije akcije suparnika Dinama u trećem kolu Europa lige idu preko njega. Čim mu se ukaže najmanja prilika, Suarez puca po golu.

Trener Martin Jol sučelio je Den Haagu sljedeću momčad:

Stekelenburg – Van der Wiel, Alderweireld, Vortonghen, Emanuelson – Bakciroglu (od 46. Rommedahl), De Zeeuw, Enoh, Aissati (od 82. De Jong) – Suarez, Cvitanich (od 64. Pantelić).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije