strah od hrvata ili?

Alarm u Njemačkoj: Španjolska ne želi biti prva u skupini koja se križa s Hrvatskom?

KATAR 2022 - Trening hrvatske nogometne reprezentacije
Igor Kralj/PIXSELL
30.11.2022.
u 15:05

Njemačka je u velikom strahu da ispadne sa Mundijala nakon poraza od Japana

Skupina E posebno je zanimljiva svim hrvatskim navijačima te naravno nogometašima jer je to grupa s kojom ćemo se križati u osmini finala svjetskog prvenstva u Kataru. Očekivali smo da će protivnik u nokaut fazi biti Njemačka ili Španjolska, no za kultni Elf ne ide sve po planu i lako moguće je da će ispasti s turnira. U njemačkim medijima vlada panika i uvjereni su kako Španjolska nema namjeru biti prva u skupini jer bi joj to donijelo teži ždrijeb u nastavku. 

Naime, ukoliko Furija bude prva, onda bi naletjela na Brazil već u četvrtfinalu, a ovako će se moći susrest s njima tek u eventualnoj finalnoj utakmici. 

Postoji nekoliko scenarija i u svakom Njemačka mora uzeti tri boda protiv Kostarike. S očekivanom pobjedom Španjolske to će biti dovoljno za drugo mjesto u skupini, međutim svaki drugi rezultat bitno će zakomplicirati situaciju Nijemaca. U slučaju remija Furije i Japana, Nijemcima moraju dobiti i to od najmanje dva gola razlike.

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Germany Training - Al Shamal Stadium, Al Shamal, Qatar - November 29, 2022 Germany's Antonio Rudiger, Jamal Musiala and Leroy Sane during training REUTERS/Annegret Hilse Photo: Annegret Hilse/REUTERS
Foto: Annegret Hilse/REUTERS, ilustracija

Ako Japan napravi senzaciju i dobije Španjolsku, tada bi se gledala gol razlika između dvije bodovno izjednačene europske reprezentacije pri čemu je zasad Furija u velikoj prednosti nakon 7:0 pobjede protiv Kostarike.

Izbornik Luis Enrique sve uvjerava kako nemaju namjeru 'tankirati' te da se ide po sva tri boda protiv azijskog predstavnika, dok se španjolska Marca ipak pita 'Ima li Španjolska koristi biti prva u skupini?'

Standings provided by Sofascore
 

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


 

Komentara 13

EV
EvoZore
17:08 30.11.2022.

Ne, dapače, u 1/4 finalu bi ih čekao Brazil ako bi ostali prvi u grupi, dakle oni nas uopče ne smatraju kao prepreku.

Avatar Darlboro2
Darlboro2
16:19 30.11.2022.

Jes, evo boje se....

PA
pan-am
15:41 30.11.2022.

Jooooj daj samo nemojte početi opet ,realno ako stvari krenu nizbrdo možemo i ispasti ,a vi gledate već u budućnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije