kvalifikacije za ep

Albanski dronovi valjda neće opet letjeti, Srbija se 'vadi' protiv Danaca

A fan of Serbia scuffles with Albania's Mergim Mavraj during their Euro 2016 Group I qualifying soccer match at the FK Partizan stadium in Belgrade October 14, 2014. The politically-sensitive Euro 2016 qualifier between Serbia and Albania was abandoned on
Foto: Reuters/PIXSELL
14.11.2014.
u 10:30

Trećeplasirani su zasad velikani - Njemačka, Portugal, Nizozemska, Švedska, Belgija i ovih dana moraju na popravni

Prije točno mjesec dana u Beogradu su igrali Srbija i Albanija, ali svoju utakmicu nisu završili. A ni neće. Podsjetimo, nakon što je dron donio 'prerađenu' albansku zastavu na teren, došlo je do naguravanja igrača, pa uletavanja navijača, tučnjave, gađanja stolicama pa su Albanci jedva izvukli živu glavu.

No, bodovno se nisu izvukli, Uefa je tu utakmicu registrirala s 3:0 za Srbiju. Ali i Srbiju zbog svega kaznila s oduzimanjem triju bodova. Ovih dana Albanci neće slati dron u kvalifikacijama jer su slobodni. Osim ako im se to nije svidjelo pa jednog pošalju i na susret Srbije i Danske u kojem domaćin ima težak posao, Danci su vodeća momčad njihove skupine, ali u toj je skupini tako 'gusto'. Ipak, poraz bi Srbima jako otežao život, a ne smije se šaliti ni Portugal nakon što je na startu kvalifikacija izgubio kod kuće od Albanije.

Najslabija momčad ovih kvalifikacija je debitant Gibraltar koji još traži prvi povijesni pogodak. No, idu na ranjenu Njemačku, koja je u prošlom ciklusu izgubila od Poljske pa remizirala s Irskom. K tome, Nijemci igraju na svom sretnom Frankenstadionu u Nürnbergu. U posljednje tri utakmice tamo su triput pobijedili. Zadnji su put tamo izgubili 2005. od Brazila, u polufinalu Kupa konfederacija. Podsjetimo, prve dvije reprezentacije iz svake skupine i najbolji trećeplasirani idu na Euro, ostalih osam trećeplasiranih igra dodatne kvalifikacije.

A u ovom trenutku trećeplasirani su, redom po uspješnosti: Norveška, Ukrajina, Njemačka, Portugal, Nizozemska, Litva, Švedska, Belgija i Finska.

>>Kladioničarska najava: Kada je sudio Cakir, Srbija nije slavila

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije