zapeo transfer

Aleksić želi u srbijansku Jagodinu, a Osijek najavio disciplinsku prijavu

Ivan Aleksić
Davor Javorovic/PIXSELL
09.08.2014.
u 12:55

Nažalost opet se događa da klub plaši igrača bez osnove, tvrde u 'Nogometnom sindikatu'.

Prije nekoliko dana pojavila se vijest kako je Ivan Aleksić (21), lijevi bek Osijeka i član hrvatske U-19 i U-20 reprezentacije, pred potpisom za srbijanskog prvoligaša Jagodinu.

No, izgleda kako se sada ponavlja već viđena priča u hrvatskom nogometu. Naime, kako je priopćeno iz Hrvatske udruge 'Nogometni sindikat', NK Osijek sprema disciplinsku prijavu protiv Aleksića iako mu nije na vrijeme isplaćivao ugovorne obveze.

Priopćenje 'Nogometnog sindikata' donosimo u cijelosti:

- Danas je NK Osijek objavio kako će podnijeti disciplinsku prijavu protiv Ivana Aleksića koji je pred potpisom ugovora sa FK Jagodina.

Nažalost opet se događa da klub plaši igrača bez osnove. Prema Komentarima FIFA Pravilnika o statusu i transferu igrača, opravdan razlog za prekid ugovora na štetu kluba je kašnjenje plaće tri mjeseca.

Žalosti nas kada pravne službe pojedinih klubova na poznaju proceduru koja vrijedi izvan granica Hrvatske. Nažalost, kako pravilnici HNS-a nisu usklađeni sa Fifinim, klubovi se dovode u zabludu, jer čim igrač odlazi u inozemstvo vrijede Fifina pravila.

Kako Arbitražni sud HNS-a još uvijek na žalost nije neovisan, tako i donosi odluke koje su u suprotnosti sa praksom Fifinog suda (DRC), te igrači s pravom imaju nepovjerenje u njegove odluke.

Postupak pred Arbitražnim sudom HNS traje predugo, dok je prema Fifinim pravilnicima dovoljno da klub igraču duguje 3 plaće (bez obzira je li pokrenuta predstečajna nagodba), te igrač izjavom može prekinuti ugovor. Kako bi čitateljima plastično približili o čemu se ovdje radi, usporedit ćemo to sa primjerom iz života. Zamislite firmu koja svom radniku ne isplaćuje plaću pet mjeseci, a radnik nema pravo dati otkaz, nego se mora obratiti sudu kako bi sud prekinuo radni odnos. Strašno. Takva su prava hrvatskih nogometaša.

Stoga pozivamo NK Osijek i njegovu upravu, koja je uložila veliki napor kako bi klub dovela na pravi put, da preispita odluku svoje pravne službe te da napravi jedino ispravno, a to je obustava disciplinskog postupka, jer time bi veliki klub poštivao i Fifina pravila. Smatramo kako bi svima nama koji djelujemo u hrvatskom nogometu primarni interes trebao biti dobrobit istog, a stabilnost sustava se temelji na poštivanju pravila i pravilnika - zaključuje se u priopćenju.

>>Osijekov lijevi bek Aleksić pred odlaskom u srbijanskog prvoligaša

Komentara 5

SV
sven222
13:18 09.08.2014.

ovi u sindikatu su zaboravili da u Hrvatskoj ne vrijedeFIFA-ina pravila već bratije Mamića ...ni isti zakon koji su oni donijeli ne vrijedi za svakoga isto već kako oni odluče je i za to su se pobrinuli pa su u svim disciplinskim komisijama ka o i u komisijama za žalbe njegovi ljudi da nebi bilo iznanađenja...

LI
list68
08:36 10.08.2014.

Mamićeva "podružnica Osijek". Na igrača "oštro, represivnim mjerama", ako ne pristaje na "robovlasnički odnos".

DI
diskasting
20:08 10.08.2014.

Privatna prčija od lige i naših nam dragih mamića koji su ovo sve osmislili dirigirali, ne žele raditi po pravilima samo se pozivaju na fifina pravila kad njima to paše a na sve žive načine pokušavaju zataškati ovakve događaje kojih u našoj ligi ima fala bogu na pretek!! mamiću odlazi više!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije