pripreme BARCELONe

Halilović u SAD-u polaže najveći test karijere

Alen Halilović
Igor Kralj/PIXSELL
20.07.2015.
u 15:35


Alen je jedan od 25 igrača koji idu u SAD, na njemu je da dotakne zvijezde.

U nedjelju oko podneva nogometaši Barcelone otputovali su na 10-dnevnu turneju u SAD, u sklopu koje će odigrati tri utakmice u Los Angelesu, San Franciscu i Washingtonu. Suparnici će im biti LA Galaxy, Manchester United i Chelsea, a trener Luis Enrique preko Atlantskog oceana odveo je 24 nogometaša, izostali su Messi, Neymar, Mascherano, Dani Alves i Bravo, koji su dobili produženi odmor zbog igranja na Kupu Amerike.

Posudba samo u 1. ligu

Unatoč glasinama naš reprezentativac Alen Halilović priključen je prvoj momčadi Barcelone! Dakako, Ivan Rakitić također je bio u Boeingu 747 400 na putu za Los Angeles, no u ovom ćemo se tekstu ipak pozabaviti Halilovićem, oko kojeg su se posljednjih dana plele svakojake mreže negativnih vijesti, od najava posudbe u treću španjolsku ligu, čak i do raskida ugovora s Barcom!

Sad se, eto, pokazalo da su to bile neistine te da se Luis Enrique ne namjerava tako olako riješiti nadarenog Halilovića prije nego što ga bolje upozna. To će svakako učiniti na ovoj turneji, a vrlo je zanimljiv podatak da je Barcelona na svojoj stranici objavila da je Enrique "u SAD odveo 21 igrača prve momčadi te trojicu iz B sastava – Josea Suareza, Sampera i Gumbaua"! Dakle, Halilovića već tretiraju kao člana prve momčadi...

– Nisam iznenađen ovakvim raspletom jer Barcelona je lani kupila Halilovića gledajući u budućnost – kaže naš bivši nogometaš Alen Peternac, koji je najveći dio karijere proveo u Španjolskoj i vrlo dobro zna način funkcioniranja tamošnjih klubova. Peternac nastavlja:

– Iza Alena je nešto slabija sezona, ali zakazala je kompletna B momčad Barcelone ispavši iz druge lige. Očito je bilo da isključivo mladi igrači ne mogu pratiti taj ritam, druga liga vrlo je ozbiljna i sad je u Barci nastao problem jer u toj B momčadi ima nekoliko igrača od kojih se mnogo očekuje, a igranje u trećoj ligi ne bi im baš pomoglo u razvoju. Halilović će sigurno dobiti priliku kod Enriquea i, uspije li se Alen nametnuti, trener će to sigurno nagraditi – govori Peternac.

Ipak, teško je vjerovati da bi Halilović već u ovoj sezoni mogao izboriti ozbiljniju minutažu. Ne bi li mu bilo bolje da ode na posudbu?

– Slažem se. Mladom je igraču najvažnije da igra, Alen je sad u tim godinama kad mora igrati. I ode li na posudbu, trebao bi otići samo u Primeru, nikako više u drugu ligu! Halilović je, naime, tehnički jak igrač, a u drugoj se ligi igra tvrdo i čvrsto, gdjekad i pretvrdo i prečvrsto, što je i osjetio ove sezone, koja mu je dala i to iskustvo.

Misliti samo na nogomet

Razvija li se Halilovićeva karijera zadovoljavajuće?

– Jedna je španjolska sezona iza njega, nadam se da se prilagodio novim uvjetima življenja i igranja. A Barcelona je, k tome, jedan sasvim drugi svijet u odnosu na druge klubove. Uglavnom, Alen se mora potpuno posvetiti nogometu i sljedeće će dvije sezone pokazati kakva će mu biti karijera! Sad je na prekretnici, sad zapravo počinje prava borba za njegovo mjesto pod suncem u nogometu koji igraju "veliki dečki".

>>Enrique nezadovoljan mladim nadama, Halilovića priključio prvoj momčadi!

Komentara 3

MP
mparac3
17:02 20.07.2015.

Alen je jedna od vecih prevara... Nista on ne moze pokazati i dokazati vise od onoga sto je do sada pokazao i dokazao... Uporno ga se forsira i gura u prvi plan, naustrb fizicki kvalitetnijih i tehnicki puno boljih igraca, s rezultatom nikakvim... Istina, uspjelo ga se podvaliti Barci (pokusaj podvale i brata mu, neuspjelo je propao), nu to je uspjeh menadjera i zakulisanih igara oko terena... I ovaj teks u Vecernjem, mozebitno je samo placeni oglas, i bas nista vise....

Avatar siva_sova
siva_sova
16:11 20.07.2015.

Iza Alena je nešto slabija sezona ???!?!? Pa šta je on uopće odigrao i u dinamu je imao slabu sezonu.

PA
pavo
18:40 20.07.2015.

"Enrique "u SAD odveo 21 igrača prve momčadi te trojicu iz B sastava – Josea Suareza, Sampera i Gumbaua"! Dakle, Halilovića već tretiraju kao člana prve momčadi..." 21 + 3 = 24. U naslovu stoji broj 25! Je li Halilović ta razlika?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije