OSPORAVAJU REKORD

Amerikanci tvrde: Ova dvojica bila su starija od Federera kao broj 1

Roger Federer
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
21.02.2018.
u 18:20

Federeru je danas 36 godina i 199 dana, a kako igra u posljednje vrijeme ne bi bilo čudno da skine i ovu dvojicu.

Roger Federer ipak nije najstariji tenisač koji je bio prvi na ljestvici. Naime, legendarni Švicarac koji je proteklog tjedna u Rotterdamu s 36 godina na leđima skinuo rekord Andrea Agassija može se tek pohvaliti da je najstariji u Open eri, odnosno od 1973. godine.

Kroz povijest su ipak bila dvojica koji su bili stariji od njega. Prvi je bio Amerikanac Bill Tilden koji je dominirao 20-ih godina prošlog stoljeća kada je osvojio dva Wimbledona i šest US Opena, a na prvom mjestu bio je s 38 godina.

Od Federera je starija 'jedinica' bio je Australac Ken Rosewall nakon što je 1971. u svojoj domovini osvojio Grand Slam. Tada je bio blizu 37. rođendana.

Federeru je danas 36 godina i 199 dana, a kako igra u posljednje vrijeme ne bi bilo čudno da skine i ovu dvojicu.

Ključne riječi

Komentara 2

QQ
qqq
16:42 22.02.2018.

Ma čekajte da u Srbiji iskopaju novi stari Noletov rodni list, gdje se vidi da on ima 50 godina i da je bio najstariji broj 1.

DH
dalibor.hren
01:53 23.02.2018.

Možda je stariji i broj 1 iz Alana Forda!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije