HAJDUK

Andersson je serviran kako bi vođe 'bilih' kupili mir

Jens Andersson, HNK Hajduk (1)
Ivo Čagalj/Pixsell
07.10.2013.
u 08:24

– Njegov je veliki posao dovođenje Iluridzea – kaže predsjednik Marin Brbić

Ni četiri mjeseca nije se zadržao Jens Andersson kao sportski direktor Hajduka. Obiteljski su razlozi priča za naivne. Andersson ne odlazi ni zbog lošeg rada, zimski prijelazni rok tek je trebao biti njegov \"forte\". Iako nije nikoga prodao, praktički besplatno otišli su Blažević i Vuković, odnosno Hajduk je u minusu jer nije vratio ni uložene plaće u njih.

– Njegov je veliki posao dovođenje Iluridzea – kaže predsjednik Marin Brbić.

No, za dolazak Iluridzea najzaslužniji je kondicijski trener Boro Peyrek! Gruzijca, a to se nije znalo u trenutku kad ga je Hajduk poželio, vodi njegov dobar prijatelj. Andersson nije napravio osobit posao, ni reorganizacija omladinske škole nije njegova, samo nekoliko dana nakon ustoličenja postavio je ljude koje nije ni poznavao. To su bili servirani kadrovi. Anderssonov odlazak je čista, šahovskim rječnikom rečeno, žrtva figure. Pijun je otišao da bi zaštitio lovca, možda i kralja, odnosno kraljicu.

Traju političke borbe kako Hajduk ne staviti na prodaju, kako uvjeriti javnost da je Hajduk samoodrživ. U srijedu je tematska sjednica Gradskog vijeća o Hajduku i već je bio pripremljen set pitanja o Anderssonovoj plaći od 6200 eura i tri posto provizije od transfera. To mu je netko dao, odnosno Marin Brbić predložio, a Nadzorni odbor se složio. Hajdukovo vodstvo traži od Grada da ga puste da rade, drže da će dokazati da klub ne treba prodati. I vjerojatno će dobiti još šest mjeseci. Sličan film gledali smo kada je odlazio Mišo Krstičević, da ne bi bilo velikih rasprava među navijačima, koji imaju važan utjecaj na klub, servirani su Fredi Fiorentini i Sergije Krešić. I Andersson je serviran kako bi vodstvo kupilo mir. Uskoro bi se na udaru mogao naći Brbić. U godinu dana potrošio je dva sportska direktora, pogriješio je i s Krešićem i Anderssonom... Neće valjda u međuvremenu sportsku politiku voditi članovi Nadzornog odbora! Već su to radili. Jedan član poželio je, prije dolaska Anderssona, kupovati igrače. Pa je igraču poslao SMS: \"Bog, ja sam iz NO-a. Pričao sam prije par mjeseci u vezi tebe i još nekih stvari. Reci mi ti iskreno što bi ti želio i kakvi bi bili tvoji uvjeti? Ako su prihvatljivi reći ću predsjedniku da sjedne na avion i osobno dođe do tebe...\"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije