RIJEČ STRUČNJAKA

Andrej Panadić: 'Nakon gola za 1:1 bilo je divota za gledati'

Rotterdam: Susret Nizozemske i Hrvatske u polufinalu Lige nacija
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/14
15.06.2023.
u 07:00

Bivši igrač Dinama, a sada trener kosovskog Ferizaja Andrej Panadić o pobjedi Hrvatske 4:2 protiv Nizozemske u polufinalu Lige nacija. "Zaslužuje svojim igrama u Dinamu biti tu i danas je pokazao da je vrijedan. Sve je napravio kod Pašalićevog gola", rekao je Panadić o izvrsnoj predstavi Luke Ivanušeca

Nakon nekoliko preokreta i uistinu velikog vrtloga emocija Hrvatska je 4:2 pobjedom protiv Nizozemske nakon 120 minuta igre osigurala finale i medalju u Ligi nacija. Našeg sugovornika, bivšeg nogometaša Dinama i bivšeg reprezentativca Jugoslavije, a sada trenera kosovskog prvoligaša Ferizaja Andreja Panadića, pitamo kako to da Hrvatska gotovo uvijek u velikim utakmicama mora uz prvi primljeni pogodak, dramu i produžetke, i kako to da smo toliko uspješni u toj drami.

- Nije to slučajno. Moraš imati pobjednički mentalitet i to je zaista odlučujuće. To generalno vuku iskusni igrači poput Modrića, Brozovića i Perišića i daju ti sigurnost i već ustaljeni mentalitet da se nikad ne odustaje. Što god radio u životu, ne možeš odustati. Najviše zbog toga mislim da ova generacija uspijeva. Opet smo prošli dalje na produžetak i igramo finale jednog natjecanja koje ti ipak donosi trofej i veliki novac. Nije to za badava sve.

GALERIJA Fenomenalna izvedba Vatrenih u Rotterdamu za pobjedu 4:2 nad Nizozemcima

Rotterdam: Susret Nizozemske i Hrvatske u polufinalu Lige nacija
1/147

Panadić otkriva da je inače vjerovao u hrvatske preokrete u prošlim velikim utakmicama, no u ovoj ipak ne. - Danas sam prvi put mislio da se nećemo vratiti. U prvom poluvremenu smo izgledali čudno, linije nisu bile baš posložene i imali smo problema. To su već velike stvari koji su oni napravili. Nakon što smo zabili gol za 1:1 počeli smo baš igrati svoju igru kako treba. To je bilo divota za gledati.

Moramo spomenuti strijelce iz igre na susretu, Brunu Petkovića i Marija Pašalića, koji su već sada mnogim važnim golovima dali poprilično dobar obol reprezentaciji.

- Oko Petkovića se uvijek sve događa. Penal na njemu, gol je dao, pa još jedan koji je sad na kraju bio poništen, sve se oko njega događa kad je na terenu. Pašalić je odigrao jednu konstantno dobru utakmicu, iznenadio me svojom izdržljivosti i taktički je odradio utakmicu fenomenalno. Naravno, treba zabiti gol, ali mene puno više od gola impresionira kako su sveukupno igrali. Što se samih golova tiče, ma to su sve majstori

VEZANI ČLANCI:

Najveće iznenađenje za mnoge pratitelje reprezentacije bilo je uvrštavanje Luke Ivanušeca u prvih 11, nakon što se briljantnom polusezonom u Dinamu vratio u reprezentaciju. Ivanušec je asistirao za Pašalićev pogodak i ostavio generalno dobar dojam. Je li zavrijedio Dalićevo povjerenje?

- Zaslužuje svojim igrama u Dinamu biti tu i danas je pokazao da je vrijedan. Sve je napravio kod Pašalićevog gola, i ukrao loptu i namjestio gol. Vidi se da ima hrabrost i samopouzdanje, nekad i griješi, ali to znači i da pokušava. Nisam očekivao da će igrati od prve minute, vjerojatno je to iznenadilo i Nizozemce - zaključio je hrvatski trener Andrej Panadić.

VIDEO Hrvatska ide u finale!! Legendarni stadion odjekuje s pjesmom navijača

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije