VEĆ BIO ODUSTAO

Andrej Plenković pomogao španjolskom nogometašu da napusti Ukrajinu: 'Spasio me njegov poziv'

Amilcar Djau Codjovi
Twitter
03.03.2022.
u 16:24

Codjovi je dva dana tražio siguran izlazak iz zemlje i već gotovo odustao kada je stigao na mađarsku granicu. No, uz Plenkovićevu pomoć uspio je napustiti ratom zahvaćenu zemlju.

Ivan Pešić, nekadašnji nogometaš Hajduka i Splita, napustio je ukrajinsku Vorsklu Poltavu nakon ruske invazije. S našim je nogometašem otišao i suigrač Amilcar Djau Codjovi koji je preko Pešića došao do Andreja Plenkovića, a hrvatski premijer mu pomogao u odlasku.

Codjovi je dva dana tražio siguran izlazak iz zemlje i već gotovo odustao kada je stigao na mađarsku granicu. No, uz Plenkovićevu pomoć uspio je napustiti ratom zahvaćenu zemlju.

- Moj hrvatski suigrač Ivan Pešić zvao je svoje veleposlanstvo, a mi ostali smo samo sjedili i odustali. Zatim nas je pozvao 'dođite brzo' tako da smo svi bili zajedno. Premijer Hrvatske nazvao je veleposlanstvo u Kijevu, oni su kontaktirali granicu i zatim su nas pustili - ispričao je Codjovi za CNN.

Amilcar Djau Codjovi ima 20 godina, rodio se u Španjolskoj, ima i englesko državljanstvo, a roditelji su mu iz Obale Bjelokosti i Gvineje Bisau.

Ključne riječi

Komentara 8

SS
simpatican.simpa
17:29 03.03.2022.

Svaka čast našem Andreju, ovo samo pokazuje kako ima veliki utjecaj.

MO
Moon
18:42 03.03.2022.

Svaka mu cast na ovome kako je pomogao covjeku ugodno me iznenadio ovom gestom, kad bi bar pliticare pratila plemenitost i postenje u obavljanju svoje funkcije svima nama bi bilo kudikamo bolje.

AR
arni63
19:22 03.03.2022.

plenki i hdz do tokija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije