Starta prvi u slalomu

Ante Kostelić: Kako da Ivica pobijedi kada ga svi razvlače?

'18.03.2011.,Lenzerheide , Svicarska - Zavrsnica Svjetskog skijaskog kupa. Ivica Kostelic  prima Mali kristalni globus, za super kombinaciju. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL'
'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
18.03.2011.
u 19:24

Bez obzira na to što je još u Kvitfjellu ostvario svoj san, Ivica Kostelić još nije ugasio svoju veliku želju za pobjeđivanjem. Za subotnji slalom Ivica ima startni broj jedan

Zbog utrke u subotu (9 i 11.30) i borbe za slalomski Globus s Grangeom, ukupni je pobjednik Svjetskog kupa bio poprilično nervozan. Smetalo mu je to što ga razvlače na sve strane, što mora toliko puno razgovarati s novinarima, a on bi se najradije povukao u sobu i odmarao, poput Grangea.

Ne želim otkazivanje

Ivica je jučer bio na dva postolja. Najprije kao treći u superveleslalomu, a potom je primio mali Globus za superkombinaciju.

– Sjajan je to osjećaj, jer posljednji put sam Globus držao prije devet godina. To sam želio još od 2007. kada je uveden Globus za tu disciplinu.

Što hrvatske novinare čeka na improviziranoj presici uoči one brzinske službene nesvjesno je u ciljnoj areni najavio Ivičin otac Ante:

– Možda će zbog toga što mora ići okolo izgubiti slalomski Globus. To je nevjerojatno, pa ne može se čovjek odmoriti! Kako će pobijediti dok njegovi konkurenti na miru čekaju, a on ide okolo kao luđak?

Da je Ivica nervozan vidjelo se i po odgovorima. Pitali smo ga je li sva ta strka razlog zbog kojeg čeka da sezona konačno završi.

– Ne, čekam da završi ovaj razgovor – odbrusio je Ivica. Obje utrke koje je htio ovdje voziti - superveleslalom i veleslalom - otkazane su. Priželjkuje li možda da se otkaže i slalom, što bi značilo da bi dobio Globus bez posljednje bitke.

– Ništa ne priželjkujem osim da dobro skijam u obje vožnje. Ne žalim zbog otkazivanja tih utrka jer sam ove sezone vozio puno utrka.

Za stazu u Lenzerheideu ne vežu ga blistave uspomene iz 2005. i 2007. Bio je 10. i 12. No, meki snijeg mogao bi mu ići naruku.

Grange nije najbolji

– Staza nije posebno zahtjevna, no uvjeti bi mi mogli odgovarati.

Francuski ga je novinar priupitao misli li još uvijek, kao i 2008. nakon sljemenske pobjede, da je Grange najbolji slalomaš svijeta.

– Ne, ne mislim to. Tko je lani osvojio Globus? A, da, Herbst. Slalomska konkurencija se proširila.

A što uoči zadnje utrke kaže Grange, koji za Ivicom zaostaje 36 bodova?

– Mislim da je Ivica željan uspjeha i da ga osvajanje velikog Globusa neće smekšati. Ja sam svjetski prvak, a osvojim li i slalomski Globus, bit će to samo višnja na tortu – kazao je Francuz.

Komentara 1

H0
Hulk-012
13:26 19.03.2011.

Jučer je opet tiket na blogu prosao imam niz na blogu od 8 dana zaredom pogodenih a svaki putje koficient vec od 1.8 il vise.U sms imam postotak pogodaka 90 posto i uglavnom sve imamo arhivi pa mozete i pogdati nas rad!!! navratie za danas jer sms je aktivan do 4 sata a par na blogu do 20:00!!! POSTOTAK POGODAKA NAM JE PREKO 90% DODITE I UVJERITE SE JER SMO NAJBOLJI!!! WWW.hulk012.bloger.hr WWW.hulk012.bloger.hr www.hulk012.bloger.hr

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije