VELIKA DVOJBA KOSTELIĆEVIH

Ante: Upitan je naš nastup u Kvitfjellu

02.03.2009.
u 08:22

To što je Jean Baptiste Grange, vodeći slalomaš svijeta, bio danas tek 29. zadržalo je Ivičine izglede i za osvajanje malog slalomskog globusa. Uoči posljednje slalomske utrke, na završnici Svjetskoga kupa u švedskom Åreu, Francuz sada Kosteliću bježi 49 bodova. Potaknut i time, kao i stanjem Ivičinih leđa, Ante Kostelić našao se pred velikom dvojbom.

– Moramo dobro razmisliti i odluku donijeti vrlo brzo hoćemo li u utorak uopće krenuti u Kvitfjell, gdje se voze dva spusta i jedan superveleslalom. Ivica u ovakvom stanju tamo može puno više izgubiti nego dobiti. A ako bismo se to vrijeme dobro odmorili i trenirali na Sljemenu, Ivica bi u Åreu mogao napasti Grangea u borbi za mali slalomski globus.

Takve odluke donosimo Ivica i ja, a razgovarat ćemo i s Vedranom Pavlekom – lomio se Ivičin otac i trener. Priznao je i sam Ivica da je njegov brzinski nastup u Norveškoj vrlo upitan.

– Ako stanje mojih leđa bude kao što je bilo danas ujutro, onda je 90 posto da neću voziti u Kvitfjellu. Uostalom, prije sezone nismo ni planirali voziti u Kvitfjellu. Velika većina skijaša, kaže Ivica, s ovakvim bolovima ne bi ušla u startnu kućicu. Otac Ante stoga kaže:

– Da Ivica nije vodeći u ukupnom poretku Svjetskoga kupa, on u ovakvom stanju ne bi vozio ovdje u Kranjskoj Gori.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije