MLADI HAJDUKOVAC ANTHONY KALIK:

Idol iz dječačkih dana bio mi je Niko Kranjčar, a sad mi je uzor Leo Messi

Hajduk
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
24.02.2016.
u 08:15

– Skoko me preporučio, nisam puno razmišljao, Hajduk je u našoj kući stalno prisutan. Tata je veliki navijač, prije nego što je otišao u Australiju, igrao je nogomet za Zmaj iz Blata – kaže Kalik.

Mnogi su se pitali tko je sad taj... Hajdukov trener Damir Burić u dvoboju protiv Lokomotive mrtav-hladan u vatru je ubacio 18-godišnjeg Anthonyja Kalika, mladog Australca hrvatskih korijena, koji je u Hajduk početkom veljače došao na posudbu iz Central Coast Marinersa.

A Kalik, inače nešto mlađi od Nikole Vlašića, najmlađi je profesionalac u povijesti australskog nogometa. Ugovor je potpisao s 15 godina i 8 mjeseci, a sada svoj europski put traži preko Hajduka. U Poljud je simpatični mladić došao na posudbu, uz mogućnost otkupa ugovora, a kaže da se osjeća kao domaći igrač.

Revijalno već igrao za Zmaj

– Roditelji su mi s Korčule, tata je iz Blata, mama iz Vele Luke – predstavio se Kalik.

Taj ofenzivni veznjak, kojega u Australiji tretiraju kao veliku nadu, govori hrvatski, razumije gotovo sve, ali draže mu je razgovarati na engleskom. U Hajduk je došao na preporuku nekadašnjeg kapetana bijelih Josipa Skoke.

– Skoko me preporučio, nisam puno razmišljao, Hajduk je u našoj kući stalno prisutan. Tata je veliki navijač, prije nego što je otišao u Australiju, igrao je nogomet za Zmaj iz Blata – kaže Kalik.

U Hrvatskoj je Anthony prije dolaska u Hajduk bio nekoliko puta, igrao je i revijalnu utakmicu za očev Zmaj. Ne i za majčin Hajduk iz Vele Luke, suparništvo između dva otočna kluba je poput nekadašnjeg rivalstva između Hajduka i Dinama. Još prije četiri godine odradio je neke treninge s mlađim kategorijama Hajduka i Dinama, tada je njegov otac Denis kazao da su u Poljudu bili zainteresiraniji...

A dok je bio u Australiji, za čudo od djeteta zanimali su se Barcelona i Milan. Nekoliko je puta bio u kampu Barcelone, u Australiji je jedno vrijeme radio po programu Barcinih trenera. No, sve je to sada iza njega, odlučio je da je Hajduk njegov izbor.

– Idol iz dječačkih dana mi je Niko Kranjčar, on mi prvi padne na pamet kada pitate za igrače Hajduka. Naravno, znam za Skoku, Anthonyja Šerića, Ljubu Miličevića... – priča Kalik kojem je igrački uzor Leo Messi.

Klasični je mladić nove generacije, o velikim dvobojima Hajduka i Dinama, kojima će sada nazočiti uživo, doznao je sve preko interneta.

– Nisam nikada bio na njihovoj utakmici, ali gledao sam ih preko računala – kaže smiješeći se Kalik.

Nema nadimka, nije Tony, Ante ili slično.

– Svi me zovu Kalik, neka bude tako i dalje – jasno će vedri mladić.

Poljud je nešto posebno

U svakoj riječi vidi se da uživa u Hajduku, a ni u snu se nije mogao nadati da će tako brzo zaigrati za prvu momčad.

– Nisam očekivao da će me trener staviti u momčad, naravno da mi je drago. Trener mi je kazao da budem opušten, hvala mu na povjerenju. Nadam se nastupu i u Rijeci, želim igrati. A poseban trenutak za mene bit će kad zaigram u Poljudu – kaže Kalik, koji je igrao za sve mlade selekcije Australije, ali ima i hrvatsku putovnicu. 

>> Hajduk odgovorio Lokomotivi: Prozivate nas, a nemate stadion, vlastite igrače ni navijače

Komentara 4

LI
Lisabon
10:16 24.02.2016.

Ovo je tipicno kod Hajduka,njihovih novinara i navijaca.Malog su htjeli Milan i Barcelona,ali on se odlucio za Hajduk!!!!!!!!!Na kraju ,kad se to pokaze promasajem,onda ce biti kriv Mamic,Dinamo,Suker,HNS,suci itd.Kako nebi ovo bilo krivo shvaceno,decku stvarno zelim da uspije.

RZ
rebel.zg
09:07 24.02.2016.

Jos jedan fantastican Brbljicev transfer. Vrhunsko mazanje ociju. Momku sve najbolje, nadam se da nije kao ona trojica australaca koji su nedavno otisli

BU
buljanzeljko453
15:08 24.02.2016.

Hajduk je smijesan klub, malom mnogo srece nezna ni on gdje je dosao. .nije on kriv. .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije