EUROKUP

Anzulović uoči Chalona: Ne odgovaraju nam nikako

\'27.02.2011.,Zagreb - NLB liga, 22. kolo, KK Cibona - KK Igokea. Drazen Anzulovic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL\'
Sanjin Strukic/PIXSELL
26.09.2011.
u 14:48

– Igramo protiv momčadi koja je nezgodna i koja nam ne odgovara. Pokušavali smo se pripremiti što bolje, vidjeli dosta snimki – rekao je Anzulović.

Cedevita je u nedjelju navečer odradila odličan taktički trening pred odlazak u francuski Chalon Sur Saone, gdje je u utorak u 20.30 očekuje prvi kvalifikacijski susret za Eurokup protiv domaćeg Elan Chalona.

Podsjetimo, Cedevita se sa Chalonom sastajala u skupini FIBA Eurochallengea prije dvije sezone i izgubila obje utakmice: u Zagrebu sa 89:83, u Francuskoj sa 80:77. 54-godišnji Gregor Beugnot, nekadašnji izbornik francuske reprezentacije, i dalje je na klupi kluba, devetu sezonu zaredom,  no od te momčadi u rosteru je tek Blake Schilb i mladi Joffrey Lauvergne. Lani su osvojili francuski kup, bili treći u prvenstvu, a sadašnju prvu petorku čine Amerikanci Schilb, Malcolm Delaney i Bryant Smith na vanjskim pozicijama, te Bugarin Ilian Evtimov i američki Nigerijac Aminu Alade ispod koša.

– Sigurno je da ćemo, želimo li dobar rezultat, morati biti na razini kao protiv Zagreba u Kupu Dražena Petrovića. Igrači su spremni, nadam se da ćemo takvi dočekati i utakmicu. Imamo dobru atmosferu i to trebamo prenijeti u kvalitetu na parketu – kaže uoči puta u ponedjeljak trener Cedevite Dražen Anzulović.

– Igramo protiv momčadi koja je nezgodna i koja nam ne odgovara. Pokušavali smo se pripremiti što bolje, vidjeli dosta snimki. Francuzi imaju dosta energije, vole igrati brzo, u ritmu i, ako mi diktiramo ritam, imamo šanse. Ne smijemo im dopustiti da nas pretrče, da nas nadskaču jer tako dobivaju na sigurnosti, a prekid toga ključ je utakmice u Francuskoj. Mi imamo ambicije, ali daleko je to od laganog zadatka. Malo su mijenjali sastav u odnosu na lani kada su bili među najboljim francuskim momčadima, doveli su tek sjajnog novog razigravača tako da nas ne očekuje lagan posao u borbi za skupinu u Eurokupu, ali mi to želimo i napravit ćemo. Idemo na pobjedu, bez velikog rezultatskog taktiziranja, i uopće ne razmišljamo o uzvratu u Zagrebu. Idemo pobijediti u Chalonu.

U Cedeviti svi su spremni za veliki susret koji usmjerava sezonu. Kapetan Marino Baždarić zna da u Francuskoj neće biti lako.

– Chalon je jedna jako dobra momčad, puna atletizma, puna tamnoputih igrača, tipično francuska, s puno trčanja i igre "run and gun". Međutim, mi moramo nametnuti svoju  igru i izbjeći njihove zamke. Nadam se da ćemo odigrati maksimalno koncentrirano, ali prije svega pametno.

Kapetan kao smjernicu igre Cedevite ove sezone spominje upravo način na koji su odigrali protiv Zagreba u Kupu Dražena Petrovića.

– Imamo kvalitetu i možemo puno. Igrali smo vrhunsku obranu uz puno laganih poena i to nam treba biti pokazatelj kako igrati ove sezone i iskoristiti sve potencijale. Možemo držati visok ritam, u rosteru imamo 12 ravnopravnih vrhunskih igrača i svatko tko uđe u igru ima prostora pokazati kvalitetu.

Podsjetimo da nema televizijskog prijenosa, da se igra istovremeno sa susretom nogometne Lige prvaka Lyon – Dinamo, na stotinjak kilometara udaljenosti, te da najavu i reportažu s utakmice možete pogledati na YouTubeu, a da tijekom utakmice možete komunicirati s ekipom u Chalonu na stranici na Facebooku KK Cedevite.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije