kontroverzni nogometaš

Arnautović govorio o Hrvatskoj: 'Srbin sam i razumijem da neki misle da smo u ratu'

Frank Hoermann/DPA/PIXSELL
27.12.2022.
u 15:27

33-godišnji napadač talijanske Bologne znao je podignuti dosta prašine svojim izjavama

Reprezentativac Austrije Marko Arnautović prošle je godine na europskom prvenstvu dospio u centar pažnje nakon što je bio suspendiran zbog uvreda koje je uputio makedonskom igraču albanskog porijekla Egzonu Alioskom. On je, podsjetimo, uputio salvu psovki na račun Alioskog, ali se potom ispričao zbog ružnog ponašanja. 'Bilo je nekih oštrih riječi i emocija, želim da se izvinim, naročito mojim prijateljima iz Sjeverne Makedonije i Albanije. Želio bih da kažem jasno, ja nisam rasista. Imam prijatelje u svim državama i podržavam različitosti. Svi koji me znaju su svjesni toga' rekao je Arnautović prošle godine.

Inače, Arnautović je u prošlosti podigao dosta prašine pred utakmicu Lige nacija protiv Bosne i Hercegovine.

- Što očekujem? Očekujem da mi zvižde, ali morat ću se isključiti od događanja na tribinama i koncentrirati se samo na teren. Srbin sam, ali ne mrzim ni Bosnu, ni Hrvatsku niti bilo koju drugu slavensku zemlju. Razumijem da ljudi na Balkanu i dalje misle da smo u ratu, ali za mene rat više ne postoji. Svima želim sve najbolje i ne želim govoriti o dešavanjima u prošlosti - rekao je Arnautović u studenom 2018. godine. 

Markov otac je inače porijeklom iz Bosne i Hercegovine, međutim ovom napadaču su neke druge zemlje u srcu, točnije Austrija za čiju državnu vrstu nastupa te Srbija prema kojoj ima puno simpatija.

Komentara 37

FL
Flajpan
15:59 27.12.2022.

čemu uopće ovaj članak ??

KA
kajinx
16:07 27.12.2022.

Slave Bilić te doveo u Premier Ligu Englaske. Odužio si mu se da si ga bojkotirao na terenu i radi tebe gubili utakmice.

KP
Karlovacko pivo
16:08 27.12.2022.

Ovdje čitam kakvu je on izjavu dao u studenom 2018 pa jeste vi prespavali sve ovo vrijeme koliku je samo prašinu digao kadsmo igrali u Austriji i danas se on izvinjava tjeraj to sve tamo odakle je i došlo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije