LIGA PRVAKA Arsenal je nad Villarealom na Emiratesu slavio s 3:0

Arsenal potopio Žutu podmornicu

15.04.2009.
u 23:00

Nogometaši Arsenala pobijedili su na Emirates stadionu Villarreala 3:0 u uzvratnom dvoboju četvrtfinala Lige prvaka, slavivši tako ukupnu 4:1 pobjedu.

U polufinalu će se londonski sastav sučeliti europskom prvaku Manchester Unitedu. Eduardo da Silva odgledao je pobjedu svojih suigrača s klupe za rezervne igrače.

Španjolski sastav, koji je i u Primeri izgubio tri od posljednjih četiriju utakmica, načeo je Theo Walcatt svojim drugim ovosezonskim pogotkom u Ligi prvaka u desetoj minuti. Prizemnu je loptu prema Fabregasu po dubini odigrao Emmanuel Eboue, Španjolac ju je samo prepustio do Walcotta, koji je izašao pred gostujućeg vratara Diega Lopeza i lijepim ga potkopavanjem prebacio za vodstvo domaćeg sastava.

Van Persie je u 60. minuti asistirao Emanuelu Adebayoru za njegov peti pogodak u pet ovosezonskih nastupa u Ligi prvaka, da bi sam Nizozemac zabio u 69. minuti iz penala koji je zaslužio Theo Walcott iznudivši prekrašj u 16:ercu u duelu s Diegom Godinom. Zbog prigovora je drugi žuti i isključujući crveni karton tom prilikom zaradio stoper gostiju Sebastian Eguren.

Van Persieju je to bio četvrti gol u ovom izdanju Lige prvaka.

Arsenal je tako upisao i 24. utakmicu u nizu bez poraza u Ligi prvaka na svom terenu. Posljednji je put na gostovanju kod Arsenala slavio Chelsea šestog travnja 2004. godine na Highburyju, baš u uzvratnom dvoboju četvrtfinala. Bilo je 2:1 za sastav Claudija Ranierija, koji se plasirao tada u polufinale ukupnom 3:2 pobjedom.

Osim toga, Wengerova je momčad i petu domaću utakmicu ove sezone u Ligi prvaka apsolvirala bez primljenog pogotka.

I prije tri sezone, tada u polufinalu Lige prvaka, Arsenal je bio bolji od Villarreala, i to ukupnim rezultatom 1:0.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije