Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOPNICI NA VRHU

Arsenal povećao prednost ispred Cityja, Ipswich se vratio u Premier ligu nakon 22 godine

Premier League - Arsenal v Chelsea
Dylan Martinez/REUTERS
04.05.2024.
u 16:52

Strijelci za "topnike" bili su Saka (45-11m), Trossard (70) i Rice (90+7).

Vodeći sastav engleskog nogometnog prvenstva Arsenal povećao je svoju prednost u odnosu na drugi Manchester City na četiri boda domaćom 3-0 (1-0) pobjedom protiv Bournemoutha u susretu 36. kola. Strijelci za "topnike" bili su Saka (45-11m), Trossard (70) i Rice (90+7).

Vodeći Arsenal sada ima 83 boda, četiri više, ali i dvije utakmice više od drugog Manchester Cityja koji će kasnije u subotu ugostiti Wolverhampton Wanderers.

Bournemouth je 10. sa 48 bodova.

Ipswich se vratio nakon 22 godine

Igrači Ipswich Towna izborili su povratak u najviši rang engleskog nogometa nakon 22 godine izbivanja osiguravši drugo mjesto u ovosezonskoj drugoj ligi domaćom 2-0 pobjedom protiv Huddersfield Towna u subotu. 

Momčad koju vodi cijenjeni mladi stručnjak Kieran McKenna tako je u dvije godine stigla iz treće u prvu ligu. Prošle sezone Ipswich je bio drugi u trećoj ligi te izborio promociju u drugu ligu da bi ove sa 96 osvojenih bodova u 46 kola izborila plasman u elitu.

Posljednji klub koji je uspio u dvije sezone stići iz treće u prvu ligu bio je Southampton 2012.

Još ranije je povratak u elitu kao prvak druge lige izborio Leicester City s osvojenih 97 bodova.

U kvalifikacijama za posljednje treće mjesto koje vodi u Premier ligu sljedeće sezone igrat će Leeds United, Southampton, West Bromwich Albion i Norwich City. U polufinalima će se sastati Leeds - Norwich i Southampton - WBA, a prednost uzvrata na svom terenu imat će Leeds i Southampton. Pobjednici polufinala sastat će se na Wembleyu u finalu doigravanja.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije