Promašaj Hajduka

Arteaga je doveden kao pojačanje, a nije ni među 18!

Tomislav Šorša, Nikola Vlašić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
01.03.2016.
u 16:45

Dobra je vijest za Burića da se konačno oporavio Nikola Vlašić.

Ne može Damir Burić dočekati početak utakmice s Osijekom (u 19 sati), sve kako bi što prije pokušao sprati gorak okus od gostujućih poraza od Lokomotive i Rijeke.

– Bit će pozitivnih promjena, vjerujem u bolju igru od one u Rijeci. I momčad je samokritična – govori Burić.

Lijepo je to što trener Hajduka želi povratak na pobjednički put, ali teško da će tri eventualna boda u igri s Osijekom bilo što promijeniti u priči o proljetnom Hajduku. Ti bodovi su odavno bili u kalkulatoru. Činjenica je da Hajduk nije bio pravi kada je trebalo, na gostovanjima u Kranjčevićevoj i na Rujevici bilo je to blijedo izdanje. Posebno u onih prvih 45 minuta protiv Rijeke, to je predstava koju Hajdukovi navijači žele izbrisati iz sjećanja za sva vremena. Iako, Hajduk je bio znatno oslabljen u Rijeci, igrala je momčad koja vjerojatno neće više nikada istrčati zajedno.

Za gostovanje Osijeka u kadar se pak vraća Tino Sušić, trenutačno najbolji igrač Hajduka. A Nikola Vlašić odradio je trening s momčadi nakon duljeg vremena, Burić će možda posegnuti i za njegovim uslugama.

– Sušić se sigurno vraća, nadam se još kojem povratku. Imat ćemo širinu u ofenzivi. A Vlašić nam daje mogućnost više, odradio je zamjenske treninge, povratna informacija je dobra – kaže Burić.

Kao i svaki trener, o Osijeku je govorio s dužnom pažnjom i respektom. No, vratimo se Hajduku, možda se u prvoj momčadi nađe povratnik na terene nakon duge pauze Frane Vojković. Igrao je solidno 45 minuta u Rijeci, Burić mu je dao prednost u odnosu na Ukrajinca Artema Radčenka.

– Vojković i Radčenko igraju na istoj poziciji, odlučili smo se za Vojkovića jer je naše dijete – objašnjava Burić.

A Masteliću je dao prednost u odnosu na Manuela Arteagu, centarfora koji je odigrao prvo poluvrijeme susreta s Lokomotivom. Na blatnjavom terenu bio je u kopačkama s gumenim čepovima i više je djelovao kao da se bavi klizanjem, a ne nogometom.

– Svi se igrači moraju nametnuti. Arteaga je imao prigodu protiv Lokomotive, nije se dobro snašao. Bit će još vremena.

Što zaista misli o Radčenku i Arteagi govori činjenica da u Rijeci nisu mogli ući ni u zapisnik, a za dvoboj s Osijekom nisu ozbiljni kandidati za prvih jedanaest.

>>Hajduk za utakmice s Dinamom traži strane suce: 'Nemamo povjerenja u sudačku organizaciju'

Komentara 7

Avatar peet
peet
17:42 01.03.2016.

Ajdukje promasaj ssm po sebi i tako godinama. Srecom imaju dezurne krivce u ZM i HNSu

DU
Deleted user
16:55 01.03.2016.

Ne Maršiću doveden je kao oslabljenje. Điz.

WO
wormeaten
18:14 01.03.2016.

Ma jel to onaj što su ga uspoređivali sa Suarezom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije